Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Tenis

Federer zvíťazil vo finále v Šanghaji nad Nadalom, vybojoval 94. titul

Švajčiarsky tenista Roger Federer sa teší po víťazstve nad Argentínčanom Juanom Martinom del Potrom v semifinále dvojhry na turnaji ATP 14. októbra 2017 v čínskom Šanghaji. Foto: TASR/AP

Federer tak zdolal španielskeho rivala aj vo štvrtom tohtoročnom vzájomnom stretnutí.

Šanghaj 15. októbra (TASR) - Švajčiarsky tenista Roger Federer sa stal víťazom turnaja ATP v čínskom Šanghaji. V nedeľňajšom finálovom súboji dvoch najvyššie nasadených hráčov zdolal Španiela Rafaela Nadala v dvoch setoch 6:4, 6:3 a po triumfe v roku 2014 získal svoj druhý titul na tomto podujatí.

Federer tak zdolal španielskeho rivala aj vo štvrtom tohtoročnom vzájomnom stretnutí. Švajčiar potreboval na víťazstvo iba 72 minút, premenil svoj druhý mečbal. Grandslamový rekordér vybojoval už svoj šiesty titul v tomto roku, celkovo 94. na okruhu ATP, čím sa vyrovnal legendárnemu Ivanovi Lendlovi.

"Telo sa cíti dobre. Po návrate do Švajčiarska sa stretnem so svojim tímom a určíme si priority. Som však šťastný za to, ako sa momentálne cítim. Nebol to ľahký týždeň, päť stretnutí za sebou je vždy skúškou pre kohokoľvek telo. Odohral som dobrý zápas takmer bez chýb. Začal som perfektne, držal som sa v ofenzíve a donútil som Rafu v k chýbam. Mojou prioritou je teraz Turnaj majstrov v Londýne, kde chcem triumfovať. Všetko ostatné je bonusom. Skončiť ako jednotka na konci roka je náročná úloha, asi nerealizovateľná, ale kto vie? Ak budem hrať taký tenis ako doteraz, tak to môže byť tesné," citovala agentúra DPA vyjadrenie Federera.

Nadal prehral so Švajčiarom piate stretnutie v rade, štvrté v tejto sezóne. V roku 2017 obaja nazbierali rovnaký počet trofejí - šesť. "V prvom rade by som chcel pogratulovať Rogerovi a jeho tímu k skvelému roku. Roger odohral fantastický zápas. Pre mňa to bol asi najúspešnejší rok v Číne. V Pekingu som zvíťazil a v Šanghaji som sa dostal do finále. Boli to vynikajúce dva týždne," povedal po finálovom dueli španielsky tenista.

dvojhra - finále:



Roger Federer (2-Švaj.) - Rafael Nadal (1-Šp.) 6:4, 6:3