Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tenis

Ženské finále Australian Open Dvojka odvysiela v priamom prenose

Nespútaná radosť Dominiky Cibulkovej po postupe do finále Australian Open. Foto: TASR/AP

Predzápasové štúdio začína o 9.00 h, finálový duel bude komentovať Vladimír Genda s bývalou úspešnou slovenskou tenistkou Karin Habšudovou.

Bratislava 23. januára (TASR) - Finálový duel ženskej dvojhry na Australian Open, v ktorom sa predstaví slovenská tenistka Dominika Cibulková proti Číňanke Na Li, odvysiela v priamom prenose v sobotu od 9.00 h verejnoprávna Dvojka.

RTVS sa podarilo úspešne zrealizovať rokovania s vlastníkom licenčných práv, verejnosť si tak bude môcť pozrieť premiérovú účasť slovenskej tenistky vo finále dvojhry na grandslamovom turnaji. Podľa generálneho riaditeľa verejnoprávnej inštitúcie nesmie RTVS Václav Mika chýbať pri žiadnom úspechu slovenského športu.

"Nechcem sa vracať do histórie a k rozhodnutiam bývalého manažmentu RTVS, ale nesmie sa zopakovať situácia s olympijským hokejovým turnajom v Soči. Preto sa teším, že naše rozhodnutie zabojovať o získanie práv na vysielanie týchto zápasov nebolo len vyjadrením našej dôvery v Dominikin úspech, ale aj reflektovaním želaní našich divákov a slovenských športových fanúšikov. Držím Dominike palce a verím, že sa jej podarí získať vysnívaný grandslamový titul," uviedol Mika.

Predzápasové štúdio začína o 9.00 h, finálový duel bude komentovať Vladimír Genda s bývalou úspešnou slovenskou tenistkou Karin Habšudovou.