Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tenis

Finálový turnaj Davisovho pohára aj v Turíne a Innsbrucku

Foto: TASR

V Madride sa odohrajú duely A a B-skupiny, v ktorej figurujú domáci Španieli, Rusi a Ekvádorčania, respektíve Kanada, Kazachstan a Švédsko.

Innsbruck 12. apríla (TASR) - Tohtoročný finálový turnaj tenisového Davisovho pohára sa uskutoční v troch mestách. Okrem Madridu privítajú skupinovú fázu Innsbruck a Turín. Každé mesto bude hostiť dve skupiny, v španielskej metropole sa odohrajú dve štvrťfinále, v Rakúsku a Taliansku po jednom. Semifinále a finále sa uskutoční v Madride. Podujatie, ktoré vlani preložili pre pandémiu koronavírusu, je na programe od 25. novembra do 5. decembra.

"Sme nadšení, že sa nám podarilo priviesť turnaj do Innsbrucku a Turína. Obe mestá sa prezentovali v skvelom svetle. Určite ponúknu nielen výborný zážitok hráčom a fanúšikom, ale dokážu zabezpečiť aj bezpečie všetkým účastníkom," uviedol v tlačovej správe Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) riaditeľ Davisovho pohára Albert Costa.

V Madride sa odohrajú duely A a B-skupiny, v ktorej figurujú domáci Španieli, Rusi a Ekvádorčania, respektíve Kanada, Kazachstan a Švédsko. V Innsbrucku bude C a F-skupina, teda Francúzi, Briti a Česi, v "efku" sú domáci Rakúšania, Srbi a Nemci. Turín privíta Chorvátov, Austrálčanov a Maďarov v D-skupine a Američanov, domácich Talianov a Kolumbijčanov v E-skupine.