Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

Gombos ani nečakal hladký postúp do finále challengeru v Prostějove

Slovenský tenista Norbert Gombos. Foto: FOTO TASR/Martin Baumann

V sobotu bude bojovať o prvú challengerovu trofej proti ďalšiemu Čechovi - šiestemu nasadenému Jiřímu Veselému.

Prostějov 6. júna (TASR) - Slovenský tenista Norbert Gombos sa suverénnym spôsobom prebojoval do finále dvojhry na kvalitne obsadenom antukovom challengeri v českom Prostějove (dotácia 106.500 eur). V semifinále si poradil s domácim držiteľom voľnej karty Adamom Pavláskom za 55 minút hladko v dvoch setoch 6:2, 6:2. Dal si tak pekný darček k piatkovým meninám.

V sobotu bude bojovať o prvú challengerovu trofej proti ďalšiemu Čechovi - šiestemu nasadenému Jiřímu Veselému. Gombos hral o titul aj počas uplynulého víkendu v talianskej Vicenze, kde v rozhodujúcom súboji nestačil na Srba Filipa Krajinoviča. Začiatkom marca neuspel vo finále halového challengeru vo francúzskom Cherbourgu. V Prostějove má už istú prémiu 9000 eur a 75 bodov do svetového rebríčka ATP Entry.

Gombos nečakal, že v semifinále vyhrá tak hladko. "Priebeh zápasu ma celkom prekvapil, súper robil veľa nevynútených chyb. Ja som sa snažil hrať s pokojom a sústredil som sa na vlastný servis. V prvom sete mal Adam krízu, ktorú som využil a vzal som mu podanie. Pomohlo mi aj to, že urobil veľa dvojchýb. So svojou hrou som spokojný a dúfam že zajtra to bude ešte lepšie. Posledné dva turnaje sa pre mňa skončili vynikajúco. Minulý týždeň som hral finále v Taliansku, teraz v Prostějove. Je to pre mňa neskutočný pocit," povedal Gombos pre oficiálnu stránku turnaja.

dvojhra - semifinále:

Norbert GOMBOS (SR) - Adam Pavlásek (ČR) 6:2, 6:2