Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

Andrej Martin vypadol, Gombos hladko do štvrťfinále Košice Open

Slovenský tenista Norbert Gombos odvracia úder Španiela Daniela Muňoza de la Navu počas dohravaného zápasu 1. kola mužskej dvojhry na 12. ročníku tenisového challengeru Košice Open 11. júna 2014 v Košiciach. Zápas prerušili v utorok pre hustý dážď. Foto: TASR/Milan Kapusta

Gombos ostáva jediným Slovákom na turnaji.

Košice 11. júna (TASR) - Slovenský tenista Norbert Gombos zvíťazil v 2. kole challengerového turnaja Košice Open nad Brazílčanom Fabricom Neisom v dvoch setoch 6:3, 6:0 a postúpil do štvrťfinále. V ňom bude jediným slovenským zástupcom, keďže Andrej Martin podľahol Brazílčanovi Andre Ghemovi 3:6 a 1:6.


Gombos nastúpil na zápas proti Neisovi len pár hodín po tom, čo v dohrávanom stretnutí dokázal zdolať Španiela Munoza-De La Navu. V trojsetovom zápase, ktorý trval viac ako 160 minút, Španiel dlho odolával, no domáci Gombos napokon zlomil jeho odpor. Približne päť hodín po tomto stretnutí nastúpil slovenský tenista na zápas druhého kola proti Brazílčanovi Neisovi. Aj napriek krátkemu odpočinku Slovák potvrdil úlohu favorita a stretnutie vyhral za 53 minút 6:3, 6:0.

Gombos dve výhry v stredu

Slovenský tenista Norbert Gombos odvracia úder Španiela Daniela Daniel Muňoza de la Navu počas dohrávaného zápasu 1. kola mužskej dvojhry na 12. ročníku tenisového challengeru Košice Open 11. júna 2014 v Košiciach. Zápas prerušili v utorok pre hustý dážď.
Foto: TASR Milan Kapusta
"Tento zápas bol jednoznačne ľahší. V jeho úvode som cítil, že mám v nohách predošlý zápas, mal som ich trochu ťažšie. Postupne som sa však do toho dostal. Dobre mi išiel servis, čo ma v niektorých situáciách zachránilo. Súper bol spočiatku nepríjemný, jeho silnou zbraňou bol najmä "ľavácky" servis. V prvom sete sa mi však podarilo vziať mu podanie. V druhom to už bolo jednoduchšie. Udržiaval som si servis, on sa už ani nesnažil hrať dlhé výmeny. Som rád, že som to takto ľahšie dokončil," povedal Gombos pre TASR.

Víťazstvom v 2. kole sa 23-ročný rodák z Galanty dostal medzi osmičku najlepších. V boji o postup do semifinále Košice Open ho vo štvrtok čaká dvojka turnaja Facundo Arguello z Argentíny.

Jediný Slovák na turnaji

Gombos ostáva jediným Slovákom na turnaji, keďže šiesty nasadený Andrej Martin nestačil na Ghema z Brazílie a podľahol mu v dvoch setoch. Po 2. kole už Slovensko nemá zastúpenie vo štvorhre. Dvojica Marko Daniš - Patrik Fabian podľahla kanadsko-srbskému páru Dancevic-Pasanski 2:6, 0:6.

Bývalý slovenský profesionálny tenista a dlhoročný reprezentant v Davis Cupe Karol Kučera sleduje dohrávaný zápas 1. kola mužskej dvojhry medzi Slovákom Norbertom Gombosom a Španielom Danielom Muňozom de la Navom na 12. ročníku tenisového challengeru Košice Open 11. júna 2014 v Košiciach. Zápas prerušili v utorok pre hustý dážď.
Foto: TASR/Milan Kapusta
.
dvojhra - 1. kolo, streda:
Chase Buchanan (USA) - Facundo Arguello (Arg.) 5:7, 7:6, 4:6, Blazej Koniusz (Poľ.) - Wayne Odesnik (USA) 4:6, 6:4, 6:4, Norbert GOMBOS (SR) - Daniel Muňoz de la Nava (Šp.) 6:3, 5:7, 6:4

dvojhra - 2. kolo, streda:
Andreas Haider-Maurer (Rak.) - Frank Dancevic (Kan.) 4:6, 2:6, Aldin Setkič (Bos.) - Blazej Koniusz (Poľ.) 7:5, 3:6, 6:4, Artem Smirnov (Ukr.) - Radu Albot (Mold.) 3:6, 4:6, Lucas Pouille (Franc.) - Gerald Melzer (Rak.) 3:6, 7:5, 6:1, Andrej MARTIN (SR) - Andre Ghem (Braz.) 6:3, 6:1, Vladimir Ignatik (Biel.) - Adrian Ungur (Rum.) 7:5, 6:2, Norbert GOMBOS (SR) - Fabricio Neis (Braz.) 6:3, 6:0, Andriej Kapas (Poľ.) - Facundo Arguello (Arg.) 6:7 (6), 3:6

štvorhra - 2. kolo, streda:
Frank Dancevic, Boris Pasanski (Kan./Srb.) - Marko Daniš, Patrik Fabian (obaja SR) 6:2, 6:0