Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

Gombos postúpil do semifinále dvojhry na challengeri v Helsinkách

Na snímke tenista Norbert Gombos (Slovensko) Foto: TASR/Pavel Neubauer

Vo fínskej metropole má už istú prémiu 2130 eur a 29 bodov do svetového rebríčka ATP Entry.

Helsinki 14. novembra (TASR) - Slovenský tenista Norbert Gombos sa suverénnym spôsobom prebojoval už do semifinále dvojhry na halovom challengeri v Helsinkách. Vo štvrťfinále deklasoval Belgičana Nielsa Deseina za 52 minút 6:0, 6:2.

V dueli o postup do piateho finále na ATP Challenger Tour nastúpi v sobotu proti šiestemu nasadeném Izraelčanovi Dudimu Selovi. Vo fínskej metropole má už istú prémiu 2130 eur a 29 bodov do svetového rebríčka ATP Entry. Gombos sa dostal v závere sezóny do dobrej formy. Pred týždňom postúpil do štvrťfinále na bratislavskom challengeri Slovak Open.

Slovenský daviscupový reprezentant mal z hladkého postupu medzi elitné kvarteto radosť. "Dnes som mal jeden z tých lepších dní, keď mi všetko vychádzalo. Hral som stále agresívne s množstvom winnerov. Súper hral celkom pomaly, čo mi vyhovovalo. Pokiaľ ide o ďalšieho súpera, Sela je veľmi nepríjemný a talentovaný hráč. Dobre behá a určite budú dlhé výmeny. Je veľmi šikovný, uvidíme, ako to dopadne," povedal pre TASR rodák z Galanty.

dvojhra - štvrťfinále:

Norbert GOMBOS (SR) - Niels Desein (Bel.) 6:0, 6:2