Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Tenis

Gombos vo Valencii skončil v prvom kole

Slovenský tenista Norbert Gombos Foto: TASR/AP

So štvrtým nasadeným domácim Španielom Felicianom Lopezom prehral v dvoch setoch.

Valencia 21. októbra (TASR) - Slovenský tenista Norbert Gombos neuspel v 1. kole dvojhry na turnaji ATP vo Valencii. V pozícii kvalifikanta prehral napriek bojovnému výkonu so štvrtým nasadeným domácim Španielom Felicianom Lopezom za 66 minút v dvoch setoch 4:6, 4:6. Z Valencie si odnáša 20 bodov do svetového rebríčka ATP Entry pre nasadzovanie. Minulý týždeň sa Gombos ako lucky loser dostal do hlavnej súťaže vo Viedni, kde v 1. kole potrápil Rakúšana Jürgena Melzera.

Gombos prehrával v úvode zápasu s Lopezom 0:2 a 0:40, v treťom geme si však podržať servis a čistou hrou následne vyrovnal na 2:2. Slovenský daviscupový reprezentant predviedol viacero forhendových winnerov, dokázal držať s Lopezom krok aj pri dlhších výmenách od základnej čiary. V koncovke prvého setu mal však vďaka brejku v deviatom geme navrch skúsený Španiel. V druhom dejstve Lopez za stavu 3:3 po víťaznom bekhendovom obhodení prelomil podanie Gombosa a zápas už dotiahol do úspešného konca.

Gombosa po zápase mrzelo, že mu nevyšli koncovky setov. "Rozhodli moje nevynútené chyby, ktorými som mu daroval dva brejky. Tie rozhodli celý zápas, v závere setov si to už potvrdil servisom," povedal pre TASR rodák z Galanty, ktorý v závere sezóny bojuje o to, aby sa dostal priamo do hlavnej súťaže na úvodnom grandslame nového roka Australian Open v Melbourne. Začiatkom novembra sa Gombos predstaví na bratislavskom challengeri Slovak Open.

dvojhra - 1. kolo:

Feliciano Lopez (4-Šp.) - Norbert GOMBOS (SR) 6:4, 6:4