Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Tenis

Lacko a Gombos postúpili do štvrťfinále Slovak Open

Lukáš Lacko Foto: TASR

Obhajca titulu zdolal skúseného Rakúšana Jürgena Melzera.

Bratislava 6. novembra (TASR) - Slovenský tenista Lukáš Lacko sa rovnako ako jeho krajan Norbert Gombos prebojoval do štvrťfinále dvojhry na bratislavskom challengeri Slovak Open. Obhajca titulu zdolal v 2. kole ako nasadená dvojka skúseného Rakúšana Jürgena Melzera po trojsetovej bitke 3:6, 6:3, 7:6 (1). Súperovi odplatil tohtoročnú prehru z trávy v holandskom Hertogenboschi a vyrovnal vzájomnú bilanciu na 2:2. Jeho štvrťfinálovým súperom bude v piatok podvečer siedmy nasadený Nemec Peter Gojowczyk.

Po výbornom zápase s dramatickým nábojom bol s výkonom svojho zverenca veľmi spokojný tréner Ladislav Simon: "Bol to zápas vysokej úrovne z oboch strán. Lukáš nehral zle ani v prvom sete, smoliarsky prehral jedno podanie, ale dokázal to ustáť a nadviazať na stredajší výkon. Teší ma, že dobrú formu potvrdil aj proti takému súperovi, akým je Melzer," povedal Simom pre oficiálnu stránku turnaja.

Kľúčom k víťazstvu bol razantný Lackov nástup do rozhodujúceho tajbrejku. "Som rád, že som to zvládol! Čo Melzer predvádzal, to bolo nečakané... Išiel do toho, triafal čiary, podarilo sa mi to ustáť. Veril som, že to mentálne zvládnem, na konci som ho dokázal zlomiť," komentoval Lacko. "Som v pozícii, že musím hrať každý deň zápas. Musím sa zregenerovať a sústrediť sa na ďalší súboj. Gojowczyka som nevidel často hrať, nestretávali sme sa na turnajoch. Mal som s ním jeden tréning. Zaregistroval som, že vie poraziť výborných hráčov, ale aj prehrať s takými, s ktorými by nemusel. V Bratislave mal dva ľahké zápasy, nik ho zatiaľ nepreveril."


Gombos zdolal Horanského

Slovenský tenista Norbert Gombos
Foto: TASR/AP
Slovenský tenista Norbert Gombos sa suverénnym spôsobom prebojoval už do štvrťfinále dvojhry na bratislavskom challengeri Slovak Open. V 2. kole zdolal na centri v NTC svojho krajana Filipa Horanského za 64 minút v dvoch setoch 6:3, 6:4. Jeho štvrťfinálovým súperom bude v piatok Uzbek Farrukh Dustov, ktorý v úvodnom kole vyradil najvyššie nasadeného Čecha Jiřího Veselého.

Slovenský daviscupový reprezentant rovnako ako v úvodnom zápase proti Bosniakovi Damirovi Džumhuroví ťažil z kvalitného podania. V prvom sete za stavu 2:1 prelomil Horanského servis. V druhom dejstve sa po rýchlom brejku ujal vedenia 2:0 a zápas už dotiahol do úspešného konca. Gombos má v Bratislave už istú prémiu 2480 eur a 20 bodov do svetového rebríčka ATP Entry pre nasadzovanie.

"Očakával som veľké derby, vždy je to náročné hrať so súperom, ktorého dobre poznám, sme kamaráti, spolu trénujeme. Do zápasu som šiel s tým, že musím hrať svoju hru, usiloval som sa nadviazať na formu z predchádzajúceho zápasu. Dobre som podával, bol som dobrý vo výmenách od základnej čiary, nerobil som zbytočné chyby. Pomohli mi dva brejky a to že som si udržal servis," povedal pre oficiálnu stránku turnaja Gombos.

Na bratislavský turnaj sa špeciálne pripravoval, vynechal challenger v Ženeve. Na otázku, či myslí aj na turnajový titul v Bratislave, odpovedal tradične: "Sústredím sa na každý ďalší zápas, teraz na štvrťfinále s Dustovom. Poznám ho zo spoločných tréningov i z turnajov, na ktoré chodíme. Je to nepríjemný hráč, očakávam, že v zápase bude málo vymen, dôležité bude, aby som si udržal servis a robil tlak pri returne."

Gombosovi sa darí aj vo štvorhre

Slovensko-český tenisový tandem Norbert Gombos, Adam Pavlásek sa prebojoval už do semifinále štvorhry na bratislavskom challengeri Slovak Open. Ich štvrťfináloví súperi Izraelčan Dudi Sela a Taiwančan Jimmy Wang zápas skrečovali za stavu 0:5 v prvom sete. Vo dvojhre je Gombos vo štvrťfinále, v ktorom ho v piatok čaká Uzbek Farrukh Dustov.

dvojhra - 2. kolo:

Lukáš LACKO (2-SR) - Jürgen Melzer (Rak.) 3:6, 6:3, 7:6 (1) , Norbert GOMBOS (SR) - Filip HORANSKÝ (SR) 6:3, 6:4

štvorhra - štvrťfinále:

Norbert GOMBOS, Adam Pavlásek (SR/ČR) - Jimmy Wang, Dudi Sela (Taiw./Izr.) 5:0 - skreč, Ante Pavič, Mate Pavič (Chor.) - František Čermák, Jonathan Erlich (2-ČR/Izr.) 6:7 (6(, 6:4, 10:6