Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Tenis

Grandslamový turnaj v New Yorku nebude mať kapacitné obmedzenia

Na umeleckej snímke Národné tenisové centrum Billie Jean Kingovej, vrátane zaťahovacej strechy na centrálnom dvorci Arthura Ashea (uprostred). Foto: TASR/AP

Turnaj v New Yorku bude prvé grandslamové podujatie s plnou návštevnosťou od Australian Open 2020.

New York 17. júna (TASR) - Tohtoročný grandslamový turnaj tenistov US Open by sa mal uskutočniť s plnou diváckou kapacitou. Organizátori podujatia vo Flushing Meadows v New Yorku informovali, že vzhľadom na zlepšovanie situácie s pandémiou koronavírusu momentálne neplánujú žiadne obmedzenia počtu divákov v areáli.

US Open je na programe od 30. augusta do 12. septembra 2021. Vstupenky sa začnú predávať v júli. Vlaňajší turnaj sa pre pandémiu hral pred prázdnym hľadiskom. Guvernér štátu New York Andrew Cuomo v utorok uviedol, že opatrenia v regióne sa môžu výrazne zmierniť, keďže 70 percent dospelej populácie už dostalo aspoň jednu dávku vakcíny proti koronavírusu.

Turnaj v New Yorku bude prvé grandslamové podujatie s plnou návštevnosťou od Australian Open 2020. Na nedávnom Roland Garros pustili do areálu najskôr iba 5000 a na konci už viac ako 13.000 divákov za jeden deň. Wimbledon odštartuje na konci júna s 50-percentnou obsadenosťou tribún, na mužské a ženské finále by už mal byť v hľadisku plný počet divákov. Informovala agentúra AP.