Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tenis

Hantuchová zahrá v Indian Wells pod vedením nového trénera Lundgrena

Daniela Hantuchová Foto: TASR/AP

Vlani v novembri Hantuchová odštartovala spoluprácu so španielskym trénerom Ricardom Sanchezom, pred veľkými hardovými turnaji v Indian Wells a Miami sa rozhodla angažovať Lundgrena.

Indian Wells 3. marca (TASR) - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová sa po pauze zavinenej zranením kolena tento týždeň vráti do súťažného kolotoča na jej obľúbenom turnaji v Indian Wells. Dvojnásobná víťazka prestížneho podujatia z rokov 2007 a 2002 sa v kalifornskej púšti predstaví už pod vedením nového trénera Švéda Petra Lundgrena.

"Teší ma, že po niekoľkotýždňovej rehabilitácii kolena môžem opäť byť na kurte a venovať sa športu, ktorý tak milujem. Som šťastná, že môžem oznámiť začiatok spolupráce s Petrom Lundgrenom, ktorý v minulosti trénoval najväčšieho velikána tenisovej histórie Rogera Federera aj ďalších skvelých hráčov. Môžem sa od neho veľa naučiť. Mám veľký rešpekt pred tým, čo dosiahol so svojimi zverencami," uviedla Hantuchová prostredníctvom svojho konta na facebooku.

Hantuchová sa zranila počas zápasu so Srbkou Anou Ivanovičovou na turnaji v katarskej Dauhe a vynechala podujatia v Dubaji i mexickom Acapulcu, na ktorom triumfovala jej krajanka Dominika Cibulková. Vlani v novembri Hantuchová odštartovala spoluprácu so španielskym trénerom Ricardom Sanchezom, pred veľkými hardovými turnaji v Indian Wells a Miami sa rozhodla angažovať Lundgrena.

Švédsky kouč si získal renomé ako tréner Čiľana Marcela Riosa, ktorého priviedol do svetovej Top 10. V rokoch 2000-2003 bol trénerom Federera, v roku 2005 Rus Marat Safin pod jeho taktovkou dokráčal k triumfu na Australian Open. Neskôr Lundgren spolupracoval s Cyperčanom Marcosom Baghdatisom, Bulharom Grigorom Dimitrovom či Švajčiarom Stanislasom Wawrinkom.