Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Tenis

Hantuchová postúpila do 2.kola, Lacko s Federerom neprekvapil

Slovenská tenistka Daniela Hantuchováodvracia loptičku Srbke Jovane Jaksičovej v prvom kole grandslamového tenisového turnaja Roland Garros Foto: TASR/AP

Do druhého kola postúpila aj Anna Karolína Schmiedlová.

Paríž 25. mája (TASR) - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová sa prebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. V prvom kole si na parížskej antuke ako nasadená tridsaťjednotka poradila s talentovanou Srbkou Jovanou Jakšičovou po trojsetovej bitke 2:6, 6:2 a 6:4.

Zverenka švédskeho trénera Petra Lundgrena prehrávala v rozhodujúcom dejstve 3:4 a mala brejk dolu, no potom získala tri gemy v rade. Po skvelom stopbale premenila v poradí druhý mečbal. Jej ďalšou súperkou bude domáca Francúzka Claire Feuersteinová. Hantuchová štartuje v Paríži už po dvanásty raz, jej singlovým maximom je osemfinále.

Hantuchová po postupe do 2. kola neskrývala spokojnosť. "Som veľmi šťastná, že som dnes v Paríži zvíťazila. Jovana hrala veľmi dobre. Neverím, že už po dvanásty raz hrám na Roland Garros, veľmi si to vážim a užívam každú minútku. Ďakujem všetkým fanúšikom za podporu," uviedla Hantuchová prostredníctvom facebooku.

Na margo zápasu bývalá svetová päťka uviedla. "Po prvom sete mi nebolo všetko jedno. Snažila som sa využiť svoje skúsenosti, hrať agresívnejšie a viac chodiť na sieť, čo bol kľúč k úspechu. V grandslamoch prvé zápasy nikdy nie sú moc krásne. Každý chce vyhrať, je to hlavne o bojovnosti a schopnosti prekonať krízové stavy," dodala Hantuchová pre RTVS.

ženy - dvojhra - 1. kolo:

Daniela HANTUCHOVÁ (31-SR) - Jovana Jakšičová (Srb.) 2:6, 6:2, 6:4


Lacko prehral v 1. kole dvojhry s Federerom

Slovenský tenista Lukáš Lacko neuspel v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. V 1. kole prehral so štvrtým nasadeným Švajčiarom a šampiónom z parížskej antuky z roku 2009 Švajčiarom Rogerom Federerom hladko v troch setoch 2:6, 4:6, 2:6.
Lukáš Lacko odvracia úder proti Rogerovi Federerovi
Foto: TASR/AP

V úvodnom dejstve držal Lacko s grandslamovžm rekordérom krok iba do stavu 2:2. O osude druhého dejstva rozhodol piaty gem, v ktorom Federer prelomil podanie slovenskej dvojky. Tretí set už bol jasnou záležitosťou Švajčiara, ktorý si po dvoch brejkoch vybudoval rozhodujúci náskok 5:1.

Lacko si želal na úvod prijateľnejšieho súpera. "Na centri v Paríži som hral prvýkrát. Radšej by som hral na menšom dvorci a proti prijateľnejšiemu súperovi, akým je Roger," povedal pre RTVS zverenec trénera Ladislava Simona, ktorý po návrate z Paríža začne s prípravou na trávnatú časť sezóny.

Federer bol po suverénnom postupe do 2. kola spokojný. "Dôležité bolo, že som hral od úvodných minút útočne a agresívne. Mohol som sa dnes spoľahnúť aj na kvalitné podanie," povedal v prvom interview priamo na kurte Švajčiar, ktorého od začiatku roka trénuje dvojnásobný wimbledonský šampión Švéd Stefan Edberg.

muži- dvojhra - 1. kolo:
Roger Federer (4-Švajč.) - Lukáš LACKO (SR) 6:2, 6:4, 6:2


Schmiedlová postúpila do 2. kola dvojhry po triumfe nad Ťie Čeng

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa rovnako ako jej krajanka Daniela Hantuchová prebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. V prvom kole na parížskej antuke zdolala skúsenú Číňanku Ťie Čeng v troch setoch 6:7 (2), 6:3, 6:4.
Anna Schmiedlová
Foto: TASR/AP

Schmiedlová po neúspešnom tajbrejku prehrávala na začiatku druhého dejstva 0:2, no podarilo sa jej otočiť nepriaznivý vývoj. V 2. kole sa stretne s bývalou svetovou jednotkou a nasadenou dvadsaťdeviatkou Američankou Venus Williamsovou. Schmiedlová sa pred Roland Garros dostala do výbornej formy. Najskôr vyhrala turnaj ITF EMPIRE Slovak Open v Trnave, následne postúpila do finále kvalitne obsadeného podujatia v Prahe.

Schmiedlová mala toho po zápase plné zuby. "Zatiaľ všetky moje zápasy na grandslamoch boli ťažké trojseťáky. Možno som čakala, že Ťie Čeng na antuke nebude hrať až tak dobre, no kalkulovala som blbo. Potvrdila, že je výbornou hráčkou. Musela som vybehať ťažké výmeny, aby som ju pretlačila," povedala zverenka trénera Milana Martinca pre RTVS.

ženy - dvojhra - 1. kolo:
Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (SR) - Ťie Čeng (Čína) 6:7 (2), 6:3, 6:4