Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

Hantuchová postúpila bez boja do semifinále turnaja WTA v Marrákeši

Na snímke Slovenka Daniela Hantuchová v zápase proti Angelique Kerberovej vo štvrťfinále svetovej skupiny Pohára federácie Slovensko - Nemecko 8. februára 2014 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

V boji o finále nastúpi Hantuchová v sobotu proti Švajčiarke Romine Oprandiovej.

Marrákeš 25. apríla (TASR) - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová postúpila ako nasadená jednotka bez boja do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v marockom Marrákeši.


Jej súperka vo štvrťfinále Číňanka Šuaj Pcheng na zápas nenastúpila pre zranenie nohy. V boji o finále nastúpi Hantuchová v sobotu proti Švajčiarke Romine Oprandiovej.

Zranenie nohy

Hantuchová sa už rozohrávala na záverečný štvrťfinálový duel, keď sa dozvedela, že Šuaj Pcheng odstúpila z turnaja. "Už na turnaji v Charlestone hrala s obviazanou nohou, no dnes sme sa obe rozohrávali v zápasovom oblečení, preto ma prekvapilo, že napokon nenastúpila. Som zatiaľ príjemne prekvapená z toho, ako mi to ide na antuke. V Charlestone som bola vo štvrťfinále, teraz som v semifinále," povedala pre TASR zverenka švédskeho trénera Petera Lundgrena, ktorá proti Oprandiovej čaká ťažký zápas.

Čínska tenistka Šuaj Pcheng
Foto: TASR/AP
.
Nepríjemná Oprandiová

"Je to veľmi nepríjemná súperka. Naposledy sme hrali spolu pred tromi rokmi v Ríme asi tri hodiny. Jej štýl mi dosť nevyhovuje, rovnako ako hra Lourdes Dominguezovej Linovej, s ktorou som vyhrala v 2. kole. Musím byť maximálne koncentrovaná a byť dobre na nohách, pretože v Marrákeši je vysoká nadmorská výška a je ťažké kontrolovať loptičky," dodala slovenská dvojka.

dvojhra - štvrťfinále:
Daniela HANTUCHOVÁ (1-SR) - Šuaj Pcheng (Čína) - bez boja