Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Tenis

Hantuchová postúpila v Pattayi do semifinále: Odohrala som super zápas

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová. Foto: TASR/AP

Slovenka uštedrila čínskej súperke nepopulárneho kanára.

Pattaya 13. februára (TASR) - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová sa suverénnym spôsobom prebojovala už do semifinále dvojhry na turnaji WTA v thajskej Pattayi. Dvojnásobná šampiónka z rokov 2011 a 2012 vo štvrťfinále deklasovala Číňanku Jing-Jing Duan za 59 minút 6:3, 6:0.

V dueli o postup do šestnásteho singlového finále na WTA Tour nastúpi v sobotu proti Novozélanďanke Marine Erakovicovej, s ktorou má zatiaľ vyrovnanú bilanciu 2:2. V známom letovisku má vďaka postupu medzi elitné kvarteto už istú prémiu 11.500 USD a 110 bodov do svetového rebríčka WTA.

Hantuchovej vyšiel úvod zápasu, keď dvakrát prelomila podanie súperky a vybudovala si náskok 5:1. Číňanke sa v ďalších minútach ešte podarilo znížiť na 3:5, no záver setu patril Slovenke. Druhé dejstvo bolo plne v réžii Hantuchovej, ktorá Jing-Jing Duan uštedrila "kanára". "Teší ma, že som prvýkrát v tomto roku postúpila do semifinále. Odohrala som super zápas, dnes som spravila na kurte všetko tak, ako som mala. Išlo to ľahšie, ako som čakala. Súperku som pred týmto turnajom príliš nepoznala, no v Pattayi som si ju trochu pozrela. Je to mladá Číňanka, vysoká, dáva bomby. Takticky som sa na toto stretnutie dobre pripravila. V Pattayi sa vždy cítim veľmi dobre. Vyhovuje mi rýchly povrch i veľmi náročné podmienky - teplo a vlhko," povedala pre TASR bývalá svetová päťka.

Proti Erakovicovej očakáva náročný zápas. "Videla som časť jej štvrťfinálového duelu proti Ruske Vere Zvonariovovej. Marina tu hrá tiež veľmi dobre, vyhovuje jej povrch, kvalitne servuje, hrá tvrdé údery. Bude to ťažký zápas, no teším sa na neho a pokúsim sa zvíťaziť," dodala Hantuchová, ktorá bola naposledy v semifinále vlani v apríli na antuke v marockom Márrakeši. Po turnaji v Pattayi sa môže vrátiť do elitnej svetovej päťdesiatky.