Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Tenis

Hantuchová postúpila do štvrťfinále dvojhry na turnaji v Thajsku

Daniela Hantuchová Foto: TASR/AP

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová sa prebojovala už do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA v thajskej Pattayi.

Pattaya 12. februára (TASR) - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová sa prebojovala už do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA v thajskej Pattayi. Dvojnásobná šampiónka z rokov 2011 a 2012 si v druhom kole poradila s Číňankou Saj Saj Čeng za 1:36 h v dvoch setoch 7:6 (5), 6:2.

V známom letovisku nadviazala na triumf nad touto súperkou z januárového Australian Open v Melbourne. V dueli o postup do semifinále nastúpi v piatok proti ďalšej čínskej hráčke Jing-Jing Duan.

"Hrali sme proti sebe na Australian Open a vedela som, že to bude náročný zápas, čo sa aj potvrdilo. Prvý set bol veľmi tesný. Dôležité však bolo, že som si chodila po údery. Z mojej strany to bol solídny výkon, určite lepší, ako v 1. kole proti Zarine Dijasovej," povedala pre oficiálnu stránku WTA Hantuchová.

Saj Saj Čeng si v druhom sete nechala ošetriť stehenný sval, bývalú svetovú päťku však prestávka nevyviedla z miery. "Videla som, že súperka sa trápi a sužujú ju zdravotné problémy. Dôležité bolo nepoľaviť v koncentrácii a nemyslieť príliš na to, že je zranená," dodala Slovenka.

dvojhra - 2. kolo:
Daniela HANTUCHOVÁ (SR) - Saj Saj Čeng (Čína) 7:6 (5), 6:2