Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

Hantuchová skončila na turnaji v Marrákeši na rakete Oprandiovej

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová Foto: TASR/AP

Z Afriky si vďaka postupu medzi elitné kvarteto odnáša prémiu 11.300 USD a 110 bodov do svetového rebríčka WTA.

Marrákeš 26. apríla (TASR) - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová neuspela v semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v marockom Marrákeši. Ako nasadená jednotka prehrala so Švajčiarkou Rominou Oprandiovou v troch setoch 5:7, 6:3 a 3:6. Hantuchová nevyužila šancu postúpiť do 16. singlového finále na WTA Tour, vôbec prvého na antuke. Z Afriky si vďaka postupu medzi elitné kvarteto odnáša prémiu 11.300 USD a 110 bodov do svetového rebríčka WTA.

Hantuchovej nevyšiel úvod stretnutia s Oprandiovou, keď stratila vlastné podanie a Švajčiarka sa ujala vedenia 2:0. Slovenka v ďalších minútach pridala na agresivite a vyrovnala na 3:3, no koncovka patrila Opranidovej, ktorá za stavu 6:5 premenila po víťaznom bekhendovom obhodení v poradí druhý setbal. Švajčiarka ťažila z dobrého pohybu po dvorci, účinné využívala dropšoty.

V druhom dejstve mala Oprandiová za stavu 2:2 k dispozícii dva brejkbaly. Hantuchová ich však odvrátila, v ďalšom geme prelomila podanie súperky a po potvrdení brejku si vynútila tretí set. V ňom však mala navrch Oprandiová. Švajčiarka po brejku vo štvrtom geme odskočila Hantuchovej na 4:1 a zápas už dotiahla do úspešného konca. Za stavu 5:3 premenila pri vlastnom servise v poradí druhý mečbal a odplatila slovenskej dvojke prehru z turnaja v Ríme spred troch rokov. V dueli o titul nastúpi v nedeľu proti víťazke španielskeho derby medzi Garbine Muguruzovou Blancovou a Mariou-Teresou Torrovou Florovou.

Hantuchovú mrzelo, že nezachytila úvod tretieho setu. "Bol to vyrovnaný zápas, rozhodlo pár loptičiek. Mala som šance, škoda, že som ich nevyužila. V treťom sete som to trochu nezvládla takticky. Podmienky boli dnes veľmi náročné, na dvorci bolo 35 stupňov. Oprandiová hrala typický antukový tenis, veľmi nepríjemný a o jej kraťasoch sa mi bude asi snívať, má ich fakt svetové. Je to podobná hráčka ako Španielka Lourdes Dominguezová Linová, ktorú som zdolala v 2. kole, len momentálne má ešte lepšiu formu," povedala pre TASR Hantuchová, ktorá vyslovila s celkovým vystúpením v Maroku spokojnosť. "Turnaj v Marrakéší bol veľmi dobrou skúškou pred veľkými podujatiami v Madride, Ríme a pred grandslamovým Roland Garros v Paríži. S úvodom antukovej sezóny som veľmi spokojná. V Charlestone som postúpila do štvrťfinále, teraz do semifinále. S dnešným zápasom však nie som spokojná, pretože som ho mohla vyhrať," dodala Slovenka.

dvojhra - semifinále:

Romina Oprandiová (Švajč.) - Daniela HANTUCHOVÁ (1-SR) 7:5, 3:6, 6:3