Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tenis

Hantuchová sa teší na dvanástu účasť na Roland Garros

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová reaguje vo štvrťfinále ženskej dvojhry proti svojej krajanke Jane Čepelovej na tenisovom turnaji WTA v Charlestone 4. apríla 2014. Foto: TASR/AP

Tridsaťjedenročná Slovenka si zahrá v Paríži aj štvorhru, jej partnerkou bude Izraelčanka Šahar Peerová, ktorá má už niekoľko rokov aj slovenský pas.

Paríž 24. mája (TASR) - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová sa predstaví na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži už po dvanásty raz. V nedeľu o 11.00 SEČ si v prvom kole zmeria sily s talentovanou Srbkou Jovanou Jakšičovou - finalistkou turnaja WTA v Monterrey.

"Všetky tieto baby hrajú podobný štýl, veľmi agresívny. Neboja sa a nemajú žiadny rešpekt. Určite to bude o tom, aby som bola dobre na nohách, aby som mala čas na lopty a dokázala si presadiť svoju hru. Vyžrebovanie je celkom dobré, ale radšej nebudem nič predbiehať, pretože každé kolo je veľmi ťažké. Na dvorci chcem odovzdať maximum a uvidíme, čo to prinesie," povedala v rozhovore pre portál www.tennis-arena.cz bývalá svetová päťka.

Účasť si užíva

Hantuchová už žreby veľmi nerieši, ale dáva si pozor. „Po tých rokoch to už človek berie s nadhľadom. Samozrejme, netreba nič podceňovať. Na zápas sa treba dobre pripraviť. Som si vedomá toho, že každé stretnutie je veľmi, veľmi náročné.“ Nasadená tridsaťjednotka prišla do Paríža aj so svojim tímom vrátane švédskeho kouča Petra Lundgrena či sparingpartnera Iva Kleca, ktorý ju rozohrával pri doobedňajšom sobotňajšom tréningu. "Teším sa na každý zápas a na to, že tu môžem byť už neviem po koľkýkrát. Vážim si to. Užívam si to tu asi tak, ako keď som začínala."

Tridsaťjedenročná Slovenka si zahrá v Paríži aj štvorhru, jej partnerkou bude Izraelčanka Šahar Peerová, ktorá má už niekoľko rokov aj slovenský pas. „Viem, že má babičku zo Slovenska, ale nikdy sme sa o tom nebavili,“ dodala slovenská tenisová dvojka. V hlavnej súťaži sa Hantuchová najďalej dostala do osemfinále dvojhry. Podarilo sa jej to štyrikrát v rokoch 2002, 2006, 2010 a 2011. Po prvý raz štartovala v Paríži v sezóne 2001 - pred trinástimi rokmi.