Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tenis

Hingisová sa vracia do Wimbledonu

Archív - Martina Hingisová Foto: FOTO TASR/Michal Svítok

Švajčiarska tenistka so slovenským pôvodom Martina Hingisová si po siedmich rokoch zahrá vo Wimbledone. Dostala voľnú kartu.

Londýn 11. júna (TASR) - Švajčiarska tenistka so slovenským pôvodom Martina Hingisová si po siedmich rokoch zahrá vo Wimbledone. Na prestížnom grandslamovom podujatí bude podľa agentúry AP štartovať vo štvorhre na základe udelenia voľnej karty, ktorú získala v stredu. Jej partnerkou je Ruska Vera Zvonariovová, bývalá víťazka vo štvorhre.

Tridsaťtriročná Hingisová získala v roku 1997 vo Wimbledone singlový titul, okrem toho dvakrát triumfovala aj vo štvorhre. V roku 2007 druhýkrát oznámila ukončenie kariéry, o šesť rokov neskôr sa však na kurty vrátila, no svoje vystúpenia obmedzila iba na štvorhry. Vo Wimbledone naposledy hrala v roku 2007, kde neprešla tretím kolom dvojhry. Štvorhru si na tomto podujatí zahrala v roku 2000, keď vypadla v druhom kole.

V marci si Hingisová pripísala na konto prvý titul od roku 2007, keď v Miami triumfovala v štvorhre po boku Sabine Lisickej.