Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Tenis

Hrunčáková prehrala v 1. kole dvojhry s Mertensovou na Roland Garros

Na snímke tenistka Viktória Hrunčáková podáva. Foto: TASR

V pozícii "lucky loserky" prehrala na parížskej antuke s nasadenou dvadsaťosmičkou Belgičankou Elise Mertensovou 1:6, 4:6.

Paríž 28. mája (TASR) - Slovenská tenistka Viktória Hrunčáková neuspela v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. V pozícii "lucky loserky" prehrala na parížskej antuke s nasadenou dvadsaťosmičkou Belgičankou Elise Mertensovou 1:6, 4:6. Jej singlovým maximom vo francúzskej metropole zostáva 3. kolo z roku 2019.

Mertensová od začiatku zápasu potvrdzovala úlohu papierovej favoritky. Po dvoch brejkoch si vybudovala náskok 5:0 a pri vlastnom servise mala k dispozícii setbal. Hrunčáková síce odvrátila hrozbu "kanára" a znížila na 1:5, no vzápätí po štvrtý raz v zápase stratila podanie.

Mertensová hrala rýchlo, v dlhších výmenách dokázala zatlačiť Hrunčákovú do defenzívy a zakončiť víťazným úderom. V úvode druhého dejstva viedla Slovenka 2:0, Belgičanka však vyrovnala na 2:2 a v koncovke setu slávila úspech. Mertensová upravila vzájomnú bilanciu s Hrunčákovou na 3:0.

ženy - dvojhra - 1. kolo:

Elise Mertensová (Belg.-28) - Viktória HRUNĆÁKOVÁ (SR) 6:1, 6:4