Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Tenis

Jamrichová je novou juniorskou svetovou jednotkou

Slovenská tenistka Renáta Jamrichová pózuje s trofejou po jej výhre nad Austrálčankou Emerson Jonesovou vo finále dvojhry junioriek na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne 27. januára 2024. Foto: TASR/AP

Pred druhou Američankou Clervie Ngounoueovou, vlaňajšou šampiónkou Wimbledonu, má viac ako 500-bodový náskok.

Londýn 29. januára (TASR) - Slovenská tenistka Renáta Jamrichová sa vďaka triumfu na grandslamovom turnaji Australian Open stala novou juniorskou svetovou jednotkou. Zverenka trénera Jána Matúša si v pondelkovom vydaní juniorského rebríčka Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) polepšila o dve miesta a pred druhou Američankou Clervie Ngounoueovou, vlaňajšou šampiónkou Wimbledonu, má viac ako 500-bodový náskok. Tretia je Austrálčanka Emerson Jonesová.

Výborné výkony 16-ročnej Jamrichovej potešili aj prezidenta Slovenského tenisového zväzu Miloslava Mečířa. "Veľmi ma teší úspech aj predvádzané výkony Renáty, vyhrať grandslam je veľká vec. Som rád, že sa vďaka tomu prepracovala aj na post svetovej jednotky. V Národnom tenisovom centre sa budeme aj naďalej snažiť vytvárať jej čo najlepšie podmienky a pomáhať jej, aby sa jej darilo výkonnostne rásť. Verím, že bude pokračovať vo kvalitných výkonoch a že sa jej podarí presadiť aj medzi ženami," uviedol Mečíř pre oficiálnu webovú stránku Slovenského tenisového zväzu.

Úspešné ťaženie Jamrichovej v Melbourne vysoko vyzdvihol aj generálny sekretár STZ Igor Moška: "Gratulujem Renátke Jamrichovej a jej trénerovi v NTC Jankovi Matúšovi k aktuálnemu postu svetovej jednotky juniorského rebríčka ITF. Po víkendovom víťazstve na juniorskom grandslamovom turnaji Australian Open je to ďalší skvelý úspech slovenského tenisu. Renátka potvrdzuje, že patrí k najväčším talentom svetového tenisu a verím, že rovnako sa jej bude dariť aj medzi ženami na okruhu WTA."