Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Tenis

Jamrichová zdolala Podoroskú v Pohári Billie Jean Kingovej

Na snímke slovenská tenistka Renata Jamrichová proti Argentínčanke Nadii Podoroskej počas druhého hracieho dňa v baráži o účasť v 1. svetovej skupine Pohára Billie-Jean Kingovej Slovensko - Argentína 11. novembra 2023 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Šestnásťročná Jamrichová v úvodnej sobotňajšej dvojhre nahradila pôvodne nominovanú Annu Karolínu Schmiedlovú

Bratislava 11. novembra (TASR) - Slovenské tenistky vedú v dueli o účasť vo svetovej skupine Pohára Billie Jean Kingovej nad Argentínou 2:1. O druhý bod pre domáce farby sa na harde v bratislavskom NTC postarala debutantka Renáta Jamrichová, ktorá po výbornom výkone zdolala argentínsku jednotku Nadiu Podoroskú 6:1, 6:4.

Šestnásťročná Jamrichová v úvodnej sobotňajšej dvojhre nahradila pôvodne nominovanú Annu Karolínu Schmiedlovú a v premiére v prestížnej tímovej súťaži si počínala ako skúsená harcovníčka. V prvom sete proti súperke, ktorá je vo svetovom rebríčku WTA o 532 miest vyššie, na dvorci dominovala. Skvele podávala i returnovala a nerobila takmer žiadne nevynútené chyby, jej údery mali ideálnu dĺžku.

V druhom sete za stavu 1:1 Jamrichová po tretí raz v zápase zobrala Podoroskej podanie. Podoroská vzápätí kontrovala rebrejkom a otočila na 3:2, no koncovka patrila talentovanej Slovenke. Za stavu 4:4 Jamrichová po skvele rozohranej výmene Argentínčanku brejkla a v desiatom geme premenila hneď prvý mečbal.

Jamrichová sa dozvedela v piatok večer, že nastúpi namiesto Schmiedlovej. "Ťažšie sa mi zaspávalo a dnes ráno som cítila nervozitu. Baby ma však veľmi podporili, že o nič nejde, aby som si zápas užila. Trochu sa mi triasli ruky, ale rýchlo to zo mňa opadlo. Cítila som údery a servis, verila som si v dlhých výmenách. Snažila som sa jej to hrať viac do bekhendu," uviedla po zisku cenného skalpu.

Jamrichová má tímové súťaže v obľube. "Vždy ma bavili, pretože nehrám iba za seba, ale za celé Slovensko a za vlasť. Ja som hrdá Slovenka. Teší ma, že som ukázala, že viem hrať dobrý tenis. Pred zápasom sa mi tlačili slzy do oči, no snažila som sa to zamaskovať. Je to jedno z mojich najväčších víťazstiev v kariére. V dôležitých momentoch som cítila podporu celého tímu."



duel o účasť vo svetovej skupine Pohára Billie Jean Kingovej:

SLOVENSKO - Argentína 2:1

Anna Karolína Schmiedlová - Julia Rierová 5:7, 5:7

Viktória Hrunčáková - Nadia Podoroská 3:6, 6:3, 6:3

Renáta Jamrichová - Podoroská 6:1, 6:4