Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

Klein prehral v 1. kole s Austrálčanom Duckworthom

Na snímke slovenský tenista Lukáš Klein odvracia úder Austrálčana Jamesa Duckwortha v 1. kole dvojhry mužov počas XXXII. letných olympijských hier v Tokiu v nedeľu 25. júla 2021. Foto: ASR - SOŠV/Andrej Galica

Vo svojej premiére pod piatimi kruhmi prehral s Austrálčanom Jamesom Duckworthom po dramatickom priebehu 7:5, 3:6, 6:7 (4).

Tokio 25. júla (TASR) - Slovenský tenista Lukáš Klein neuspel v 1. kole dvojhry na olympijskom turnaji v Tokiu. Vo svojej premiére pod piatimi kruhmi prehral s Austrálčanom Jamesom Duckworthom po dramatickom priebehu 7:5, 3:6, 6:7 (4). Zápas trval dve hodiny a 22 minút.

V úvodnom sete si obaja súperi držali podanie až do 11. gemu, v ktorom Klein prelomil Duckworthov servis a následne ho potvrdil. Druhý set rozbehol slovenský tenista sľubne, viedol v ňom 2:1, no potom mu prestal vychádzať return. Za stavu 3:3 prehral tri gemy za sebou a set získal súper v pomere 6:3. V tom rozhodujúcom to bol boj o každú loptičku. Klein si strážil servis, no to platilo aj o Austrálčanovi. Rozhodnúť musel tajbrejk, v ňom mal od úvodu navrch Duckworth, ktorý premenil v poradí druhý mečbal. V 2. kole narazí na dvanásteho nasadeného Rusa Karena Chačanova.

muži - dvojhra - 1. kolo:



James Duckworth (Aus.) - Lukáš KLEIN (SR) 5:7, 6:3, 7:6 (4)