Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

Kližan po parádnom obrate postúpil do štvrťfinále v Brisbane

Slovenský tenista Martin Kližan. Foto: TASR/AP

Slovenský tenista Martin Kližan odvrátil šesť mečbalov.

Brisbane 7. januára (TASR) - Slovenský tenista Martin Kližan sa po skvelom obrate prebojoval do štvrťfinále dvojhry na turnaji ATP v austrálskom Brisbane. V 2. kole vyradil siedmeho nasadeného Ukrajinca Alexandra Dolgopolova za 2:28 h po trojsetovej bitke 1:6, 7:6 (6), 7:6 (7), keď celkovo odvrátil šesť mečbalov.

V tajbrejku druhého dejstva dokázal otočiť z 2:6, v treťom sete z 2:4 a v skrátenej hre odvrátil ďalšie dvá mečbaly. V dueli o postup do semifinále nastúpi zverenec českého trénera Martina Damma v piatok proti štvrtému nasadenému Bulharovi Grigorovi Dimitrovovi, ktorý zdolal Francúza Jeremyho Chardyho po trojsetovej bitke 3:6, 6:4, 7:6 (8).

Kližan označil duel s Dolgopolovom za veľmi ťažký. "Od začiatku zápasu som bol dole. Dolgi hral lepšie a ja som robil veľmi veľa hlúpych chýb. Chýbal mi rytmus a preto to bolo zo začiatku také jednoznačné v prospech ukrajinskej jednotky. V druhom sete som prehrával v tajbrejku už 2:6 a určite aj so štipkou šťastia sa mi ho podarilo vyhrať. V treťom sete som mal opäť manko brejku, ale bojoval som ako vždy až do konca a tentokrát sa to veľmi vyplatilo. Nehral som až tak dobre, bolo tam veľmi veľa nevynútených chýb, ale za tú snahu a obrat si myslím, že som si zaslúžil dnes vyhrať," povedal pre TASR najlepší slovenský singlista.

Kližan v Brisbane nadviazal na triumf nad Dolgopolovom z antuky v marockej Casablance z roku 2010, aj vtedy úvodný set prehral a musel otáčať zápas. Ukrajincovi na austrálskom harde nepomohlo 16 es aní to, že získal o 25 fiftínov viac ako Kližan. Po Francúzoch Gillesovi Simonovi s Julienom Benneteauom a Juhoafričanovi Kevinovi Andersonovi je už štvrtým nasadeným hráčom, ktorý sa lúči s Brisbane priskoro.