Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Tenis

Tenista Kližan postúpil do semifinále turnaja v Métach

Bez popisu Foto: TASR/Martin Baumann

Zdolal turnajovú štvorku Španiela Guillerma Garcia-Lopeza po trojsetovej dráme 4:6, 6:3 a 7:6.

Méty 25. septembra (TASR) - Slovenský tenista Martin Kližan sa prebojoval už do semifinále turnaja ATP vo francúzskom meste Méty. Šiesty nasadený hráč podujatia si v piatkovom štvrťfinále poradil s turnajovou štvorkou Španielom Guillermom Garciom-Lopezom po trojsetovej dráme 4:6, 6:3 a 7:6 (4). Duel trval 2:19 h.

"Vedel som, že to bude ťažký zápas. Na antuke som zdolal Garciu-Lopeza až po tuhom boji a je skvelé, že sa mi podarilo nad ním zvíťaziť aj na harde. Som na seba hrdý, ako som to zvládol. Celý prvý set som doťahoval náskok súpera a v tajbrejku som prehrával 2:4. Bojoval som však až do konca a vyplatilo sa. Za stavu 1:2 v tajbrejku som rozmlátil raketu a potom sa cítil uvoľnenejšie. Nevidím na tom nič zlé. Každý človek je iný a aj toto je spôsob, ako odbúrať nervozitu. V semifinále očakávam ťažký zápas. So Simonom som prehral v troch setoch na Roland Garros v Paríži, Mullera som zdolal, no hrali sme spolu už dávno," uviedol Kližan bezprostredne po zápase.

V boji o finále sa Kližan v sobotu stretne s úspešnejším zo súboja medzi druhým nasadeným Francúzom Gillesom Simonom a Luxemburčanom Gillesom Müllerom.

V prvom sete Kližan prehrával už 1:4 a manko zmazať nedokázal, v druhom ale brejkol súpera v šiestej hre na 4:2 a napokon premenil v poradí štvrtý setbal. V rozhodujúcom dejstve si obaja tenisti držali svoj servis až do tajbrejku, v ktorom už slovenská jednotka prehrávala 2:4. Potom ale získal Kližan päť loptičiek v sérii a prebojoval sa medzi elitné kvarteto turnaja. Už teraz má istých 90 bodov do rebríčka ATP a prémiu 22.800 eur.

Dvadsaťšesťročný Kližan má v kariére na konte doteraz tri turnajové tituly - 2012 v Petrohrade, 2014 v Mníchove a 2015 v Casablance.

dvojhra - štvrťfinále:

Martin Kližan (6-SR) - Guillermo Garcia-Lopez (4-Šp.) 4:6, 6:3, 7:6 (4)