Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Tenis

Krejčíková postúpila do semifinále ženskej dvojhry na Roland Garros

Na snímke česká tenistka Barbora Krejčíková vo štvrťfinále dvojhry žien proti Američanke Cori Gauffovej na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži 9. júna 2021. Foto: TASR/AP

Účasťou vo štvrťfinále Roland Garros dosiahla Gauffová vo veku 17 rokov životný úspech.

Paríž 9. júna (TASR) -Česká tenistka Barbora Krejčíková sa prvýkrát v kariére prebojovala do semifinále dvojhry na niektorom z grandslamových turnajov. Dvadsaťpäťročná nenasadená hráčka si v stredajšom štvrťfinále Roland Garros poradila po kvalitnom výkone s Američankou Cori Gauffovou 7:6 (6), 6:3. Zápas trval 1:54 h.

Doterajším maximom Krejčíkovej na turnajoch veľkej štvorky bola účasť vo 4. kole vlaňajšieho Roland Garros. Inak špecialistka na štvorhru v singli nikdy neprešla ďalej ako do druhého kola. V boji o finále sa na parížskej antuke stretne s víťazkou súboja medzi poľskou obhajkyňou titulu Igou Swiatekovou a Grékyňou Mariou Sakkariovou.

Krejčíková, ktorá prišla do Paríža ovenčená premiérovým titulom z turnaja WTA v Štrasburgu, nezačala dobre. V prvom sete vinou série nevynútených chýb prehrávala 0:3 a neskôr 3:5. Dvakrát dokázala z nepríjemnej situácie vyjsť bez ujmy a vyrovnať na 5:5. Celkovo čelila v úvodnom dejstve piatim setbalom súperky, všetky odvrátila a v tajbrejku triumfovala 8:6. Druhý set sa už niesol jasne v jej réžii, vďaka dvom brejkom odskočila súperke na 5:0. Gauffová znížila na 3:5, ale Krejčíková si už víťazstvo nenechala ujsť.

Účasťou vo štvrťfinále Roland Garros dosiahla Gauffová vo veku 17 rokov životný úspech. Jej najlepší výsledok na grandslamoch bolo dosiaľ 4. kolo na vlaňajšom Australian Open a vo Wimbledone 2019.

ženy - dvojhra - štvrťfinále:



Barbora Krejčíková (ČR) - Cori Gauffová (USA-24) 7:6 (6), 6:3