Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tenis

Kučová prehrala v 1. kole dvojhry na Roland Garros s Bolsovovou

Slovenská tenistka Kristína Kučová neuspela v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. Španielskej "lucky loserke" Alione Bolsovovej podľahla hladko 2:6, 1:6. Foto: TASR - AP

Španielskej "lucky loserke" Alione Bolsovovej podľahla hladko 2:6, 1:6.

Paríž 29. mája (TASR) - Slovenská tenistka Kristína Kučová neuspela v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. Španielskej "lucky loserke" Alione Bolsovovej podľahla hladko 2:6, 1:6. Jej maximom na parížskej antuke zostáva 2. kolo z roku 2019.

Kučovej vyšiel úvod stretnutia a po rýchlom brejku sa ujala vedenia 2:0. Bolsovová však v ďalších minútach získala šesť gemov za sebou a prvý set sa stal jasne jej korisťou. Španielka mala navrch vo výmenách, robila menej nevynútených chýb ako Slovenka, ktorá sa dostala do hlavnej súťaže vďaka chránenému renkingu.

V druhom dejstve Bolsovová po dvoch brejkoch odskočila Kučovej na 5:1 a duel už dotiahla do úspešného konca. V 2. kole ju čaká víťazka súboja medzi slovenskou jednotkou Annou Karolínou Schmiedlovou a jedenástou nasadenou Ruskou Veronikou Kudermetovovou.



ženy - dvojhra - 1. kolo:

Aliona Bolsovová (Šp.) - Kristína KUČOVÁ (SR) 6:2, 6:1