Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tenis

Kvitová by radšej zrušila grandslamy, ako ich hrať bez divákov

Česká tenistka Petra Kvitová, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Medzinárodná tenisová federácia (ITF) pre pandémiu koronavírusu predĺžila pozastavenie všetkých turnajov až do 31. júla 2020.

Praha 26. mája (TASR) - Česká tenistka Petra Kvitová si vie iba ťažko predstaviť odohranie grandslamových turnajov bez divákov. Preto sa aj ona zaradila do tábora, ktorý by radšej akceptoval nepríjemný verdikt o zrušení koronakrízou paralyzovanej sezóny. Dvojnásobná wimbledonská víťazka to uviedla v rozhovore pre miestne médiá pred utorňajším štartom turnaja O pohár prezidenta Českého tenisového zväzu.

Svetový tenis sa nehrá od marca, v ideálnom prípade by sa tento rok mohli uskutočniť dve grandslamové podujatia vo Francúzsku a USA. V hre sú možnosti odohrať zopár turnajov na konci roka či celú sezónu ukončiť. "US Open a Roland Garros stále bojujú o to, aby sa hralo, hoci bez divákov. V tomto prípade radšej ani nehrať. Bez fanúšikov je to iné, ľudia sú náš hnací motor. Nie je to pekné a tenis si to nezaslúži. Ja mám svoje roky, možno ešte nejaký grandslam odohrám," uviedla 30-ročná Kvitová. Aj prísne bezpečnostné opatrenia u víťazky 27 turnajov WTA vzbudzujú rozpaky: "Nie sme na to zvyknutí. Úprimne sa domnievam, že nepodávanie si rúk je neetické, to asi to najnepríjemnejšie. Je to šport a malo by to byť na nejakej úrovni."

Medzinárodná tenisová federácia (ITF) pre pandémiu koronavírusu predĺžila pozastavenie všetkých turnajov až do 31. júla 2020. Týka sa to mužských a ženských turnajov na okruhoch ATP, WTA a ITF, juniorských a seniorských turnajov ITF, tenisového okruhu pre vozíčkarov ako aj okruhu plážového tenisu. V apríli zrušili všetky turnaje naplánované do 13. júla, v tomto roku sa neuskutoční ani prestížny Wimbledon.