Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Tenis

Lacko úspešne vykročil za obhajobou titulu na Slovak Open

Lukáš Lacko, archívne foto Foto: TASR

"Darilo sa mi udržať koncentráciu, som rád, že som takto zvládol začiatok turnaja," tešil sa tenista.

Bratislava 5. novembra (TASR) - Slovenský tenista Lukáš Lacko úspešne vykročil za obhajobou vlaňajšieho titulu na bratislavskom challengeri Slovak Open. V úvodnom kole zdolal ako nasadená dvojka krajana a kvalifikanta Adriana Sikoru za 53 minút hladko v dvoch setoch 6:1, 6:2. V dueli o postup do štvrťfinále nastúpi vo štvrtok v hlavnom zápase dňa po 17.00 proti skúsenému Rakúšanovi Jürgenovi Melzerovi.

Lacko od úvodných minút súboja so Sikorom na centri v NTC potvrdzoval úlohu favorita, kvalitne podával i returnoval. V prvom sete dovolil uhrať súperovi iba jediný gem. V druhom dejstve si po rýchlom brejku vybudoval náskok 3:0 a zápas s prehľadom dotiahol do úspešného konca. Lacko je jediným dvojnásobným singlovým víťazom v histórii Slovak Open, prvý triumf zaznamenal v roku 2011.

"Vedel som, že som o dve triedy lepší hráč," uviedol po suverénnom víťazstve Lacko. "Darilo sa mi udržať koncentráciu, som rád, že som takto zvládol začiatok turnaja. Už niekoľko týždňov som hral dobre, aj keď som mal na posledných dvoch turnajoch trošku smolu," dodal pre oficiálnu stránku turnaja zverenec trénera Ladislava Simona, ktorého naposledy na ženevskom turnaji vyradila črevná chrípka. Päť dní nehral tenis, v nedeľu začal trénovať. "Teší ma, že som za tých päť dní nevypadol z rytmu." Lacko obhajuje v Bratislave titul, táto skutočnosť ho však nezväzuje. "Idem kolo po kole, hlavný cieľ - účasť v hlavnom turnaji Australian Open - už mám splnený, teraz už môžem ísť iba do plusu."


dvojhra - 1. kolo:
Lukáš LACKO (2-SR) - Adrian SIKORA (SR) 6:1, 6:2