Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Tenis

Lipták vysvetľoval pred holandskými médiami, prečo chýba Cibulková

Slovenská tenistka Dominika Cibulková (vpravo) s kapitánom družstva Matejom Liptákom. Foto: TASR/Dušan Hein

Na stredajšej tlačovej konferencii so slovenským tímom pred víkendovým fedcupovým zápasom v Apeldoorne sa holandskí novinári pýtali na absenciu Dominiky Cibulkovej a Jany Čepelovej.

Apeldoorn 4. februára (TASR) - Na stredajšej tlačovej konferencii so slovenským tímom pred víkendovým fedcupovým zápasom v Apeldoorne sa holandskí novinári pýtali na absenciu Dominiky Cibulkovej a Jany Čepelovej. Zaujímalo ich aj to, ako je možné, že malé Slovensko má päť hráčok v prvej svetovej stovke.

"Kapitán Matej Lipták vysvetlil, že Dominika chýba v tíme preto, že dáva prednosť individuálnemu programu na tvrdom povrchu," referoval z Apeldoornu pre oficiálnu stránku Slovenského tenisového zväzu vedúci výpravy Ľubomír Páleník. Pod absenciu Čepelovej sa podpísal zápal pľúc, ktorý prekonala v Austrálii a teraz sa lieči doma v Košiciach.

"Ostatné otázky, najmä miestnych novinárov, boli štandardné. Pýtali sa ale aj na to, ako je možné, že slovenský ženský tenis dosahuje takú dobrú úroveň," dodal Páleník. Tenisová základňa v bezmála 17-miliónovom Holandsku ráta viac ako milión hráčov. Momentálne je vo svetovej stovke jediná Holanďanka - líderka domáceho tímu Kiki Bertensová (70.).

"Omnisport, kde sa bude hrať, teraz pripomína malý tenisový kotol. V hale je cyklistická dráha a medzi ňou a dvorcom postavili organizátori ďalšie tribúny, takže diváci budú celkom blízko kurtu," zakončil Páleník. Stretnutie vyžrebujú v piatok na poludnie na radnici a rozohrajú v sobotu o 13.00 h.