Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Tenis

Marterer po postupe do finále PSO: Rýchly povrch v NTC mi vyhovuje

Maximilian Marterer, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Marterer štartuje v Bratislave vďaka chránenému renkingu. Vlani pre zranené koleno pauzoval viac ako pol roka. V AXA aréne však podáva stabilné výkony.

Bratislava 14. novembra (TASR) - Nemecký tenista Maximilian Marterer sa stal prvým finalistom dvojhry na bratislavskom challengri Peugeot Slovak Open. V semifinále vyradil na harde v NTC nasadenú štvorku Francúza Antonia Hoanga 6:3, 6:4. V dueli o titul nastúpi v nedeľu o 11.00 h proti víťazovi súboja medzi Slovákom Lukášom Kleinom a českým kvalifikantom Tomášom Macháčom.

Marterer štartuje v Bratislave vďaka chránenému renkingu. Vlani pre zranené koleno pauzoval viac ako pol roka. V AXA aréne však podáva stabilné výkony. "Dnešný zápas bol naozaj ťažký. Antoina poznám, pred pár týždňami ma zdolal. Mne sa tu darí na servise, povrch na centrálnom dvorci mi vyhovuje. Mám pocit, že je rýchlejší ako bežné hardy, čo je výhodné pre priame body z podania," povedal pre oficiálnu stránku turnaja dvadsaťpäťročný rodák z Norimbergu, ktorému v auguste 2018 patrila 45. priečka rebríčka ATP. V súčasnosti je na 242. pozícii.



dvojhra - semifinále:

Maximilian Marterer (Nem.) - Antoine Hoang (Fr.-4) 6:3, 6:4