Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Tenis

Mečíř pred duelom Kližan - Janowicz: Martin potrebuje zahrať výborne

Na snímke slovenský daviscupový reprezentant Martin Kližan Foto: TASR/Martin Baumann

Kapitán slovenského tímu Miloslav Mečíř tvrdil, že rozhodne to, ako Kližan bude vedieť returnovať súperovo podanie.

dyňa 20. septembra (TASR) - Pred slovenským tenistom Martinom Kližanom stála v nedeľu v daviscupovej baráži o svetovú skupinu v poľskej Gdyni neľahká úloha - zdolať domácu jednotku Jerzyho Janowicza a vybojovať vyrovnávajúci bod. Kapitán slovenského tímu Miloslav Mečíř tvrdil, že rozhodne to, ako Kližan bude vedieť returnovať súperovo podanie.

"Vedeli sme, že každý zápas bude náročný a ani jeden nebude oddychový. Netrúfnem si predpovedať výsledok. Martin potrebuje zahrať výborne. Janowicz podal v dueli s Norbertom Gombosom oveľa lepší výkon ako na US Open, pred domácim publikom výborne returnoval. Uvidíme, či Martin nájde účinné recepty na jeho servis a ako si bude držať svoje podanie. Myslím si, že to môže byť veľmi pekný zápas. Nechajme sa prekvapiť, ako to dopadne," povedal Mečíŕ.

V poslednej dvojhre by mali nastúpiť dvojky oboch tímov Michal Przysiezny a Gombos. "Ťažko povedať, či bude posledný zápas živý. Bol by som rád, keby bol. Martin našiel cestu, ako zdolať Przysiezneho, dúfam, že Noro z toho niečo videl. Myslím si, že chlapci sú bojovníci a budú bojovať, dokiaľ bude treba," dodal slovenský kapitán.