Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tenis

Medvedev v semifinále Masters proti Rubľovovi alebo Ruudovi

Ruský tenista Daniil Medvedev sa teší po víťazstve v zápase červenej skupiny proti Nemcovi Alexandrovi Zverevovi na turnaji majstrov v Turíne 16. novembra 2021. Foto: TASR/AP

O poslednom postupujúcom do semifinále rozhodne piatkový súboj medzi Rusom Andrejom Rubľovom a Nórom Casperom Ruudom v zelenej skupine.

Turín 18. novembra (TASR) - Nemecký tenista Alexander Zverev sa stal tretím semifinalistom dvojhry na turnaji majstrov v Turíne. V záverečnom vystúpení v červenej skupine zdolal ako tretí nasadený sedmičku "pavúka" Poliaka Huberta Hurkacza 6:2, 6:4. Olympijský šampión sa tak pridal s Rusovi Daniilovi Medvedevovi a Srbovi Novakovi Djokovičovi, ktorí si už v predstihu zabezpečili účasť medzi elitným kvartetom. Obhajca titulu Medvedev vyhral aj tretí duel na turnaji, domáceho Taliana Jannika Sinnera pokoril po trojsetovom boji 6:0, 6:7 (5), 7:6 (8). . Zverev v prvom sete duelu s Hurkaczom na dvorci dominoval, dvakrát prelomil podanie súpera a získal ho jasne vo svoj prospech. Nemec kvalitne returnoval, mal navrch v dlhších výmenách. O osude druhého dejstva rozhodol Zverevov brejk za stavu 4:4. V desiatom geme premenil víťaz Masters z roku 2018 hneď prvý mečbal. V sobotňajšom semifinále nastúpi proti Djokovičovi.

"Proti Hubertovi to bol psychicky náročný zápas. Potreboval som zvíťaziť a musel som byť od začiatku maximálne koncentrovaný. Teší ma, že som to zvládol v dvoch setoch. Vždy je čo zlepšovať. Rozdiely medzi špičkovými hráčmi sú minimálne a rozhodujú detaily. Proti Novakovi som hral v tomto roku na všetkých veľkých hardových turnajoch - na Australian Open, na olympiáde v Tokiu i na US Open. Myslím, že to bude kvalitný zápas, ktorý prinesie zábavu pre divákov," uviedol Zverev pre oficiálnu webovú stránku turnaja.

Vo večernom súboji nastúpili proti sebe Medvedev a domáci Talian Jannik Sinner, ktorý na turnaji nahradil zraneného krajana Mattea Berrettiniho. O poslednom postupujúcom do semifinále rozhodne piatkový súboj medzi Rusom Andrejom Rubľovom a Nórom Casperom Ruudom v zelenej skupine.

turnaj majstrov v Turíne:



červená skupina

Daniil Medvedev (Rus.-2) - Jannik Sinner (Tal.) 6:0, 6:7 (5), 7:6 (8)
Alexander Zverev (Nem.-3) - Hubert Hurkacz (Poľ.-7) 6:2, 6:4

tabuľka:

1. Medvedev 3 3 0 6:3
2. Zverev 2 2 1 4:2
3. Sinner 2 1 1 3:2
4. Hurkacz 3 0 3 1:6
5. Matteo Berrettini (Tsl.) 1 0 1 0:1