Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

Podozrivá batožina spôsobila o rozruch, areál turnaja v Miami uzavreli

Policajti strážia vchod do hlavného stanu na tenisovom turnaji po tom, ako objavili podozrivž odložený batoh Foto: TASR/AP

Až po 21.30 miestneho času, asi polhodinu po uzavretí areálu, dovolili organizátori držiteľom vstupeniek opustiť dejisko turnaja.

Miami 26. marca (TASR) - Odložený batoh sa postaral o poriadny rozruch na tenisovom turnaji série Masters v Miami.

Americká polícia pre podozrivú batožinu na hodinu uzavrela celý areál, pyrotechnici pri jej preskúmavaní zakázali tisícom divákov vstup i odchod a dokonca prerušili dopravu v okolí. Informovala o tom agentúra Reuters.

Až po 21.30 miestneho času, asi polhodinu po uzavretí areálu, dovolili organizátori držiteľom vstupeniek opustiť dejisko turnaja.

"Pri vstupnej bráne bola objavená podozrivá batožina, ku ktorej sa nikto nehlásil. Kvôli bezpečnosti polícia uzavrela miesto a zahradila vstup, dokiaľ nebol zaistený. Ospravedlňujeme sa za nepríjemnosti, ale bezpečnosť musí byť na prvom mieste," uviedli usporiadatelia v tlačovej správe.

I pre napätú situáciu dianie na podujatí potom pokračovalo. Svoj štvrťfinálový súboj na centrálnom kurte dohrala Serena Williamsová, svetová i turnajová jednotka si poradila s piatou nasadenou Nemkou Angelique Kerberovou hladko 6:2, 6:2. Podľa rozpisu sa dohral aj záverečný zápas večera medzi Rafaelom Nadalom a Talianom Fabiom Fogninim, v ktorom Španiel vyhral dvakrát 6:2. Polícia odvolala všetky bezpečnostné opatrenia až počas rozcvičky pred stretnutím.

"Áno, bola tam hrozba bombového útoku, areál uzavreli, ale viac o tom neviem. Vystrašilo nás to," povedala po víťazstve domáca Serena Williamsová.