Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tenis

Tereza Mihalíková získala na turnaji ITF v Káhire prvý singlový titul

Tereza Mihalíková sa stretla s prezidentom Andrejom Kiskom, fotografiu si dala na svoje facebookovu stránku. Archívna snímka Foto: Facebook

Vo finále si poradila s Deou Herdželasovou z Bosny a Hercegoviny v dvoch setoch 7:5, 6:3.

Káhira 19. apríla (TASR) - Slovenská tenistka Tereza Mihalíková sa stala víťazkou dvojhry na antukovom turnaji ITF v egyptskej Káhire (dotácia 10.000 USD). Vo finále si poradila s Deou Herdželasovou z Bosny a Hercegoviny v dvoch setoch 7:5, 6:3. Víťazka juniorky na tohtoročnom Australian Open tak získala prvý singlový titul v ženskej kategórii. Mihalíková bola v Káhire aj vo finále štvorhry, s Barborou Kötelesovou prehrali s francúzko-maďarskou dvojicou Marine Partaudová, Naomi Totková 2:6, 5:7.

Talentovaná Slovenka mala zo zisku prvého titulu na ženskom okruhu veľkú radosť. "Vedela som, že ma nečaká ľahký zápas, no pripravila som sa na to, že budem veľa behať. Moja súperka hrala veľmi nátlakovú hru, no nevydržala so mnou v dlhších výmenách, aké sa hrajú na antuke. Som šťastná, že to konečne vyšlo a získala som prvú trofej medzi ženami, takže si môžem dať aspoň deň voľna," povedala pre TASR členka strieborného slovenského družstva z vlaňajšieho juniorského Fed Cupu v Mexiku, ktorá získala 12 bodov do svetového rebríčka WTA.

dvojhra - finále:

Tereza MIHALÍKOVÁ (SR) - Dea Herdželasová (BaH) 7:5, 6:3