Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Tenis

Molčan víťazom mužskej dvojhry na turnaji Privatbanka Open

Na archívnej snímke slovenský tenista Alex Molčan. Foto: TASR - Martin Baumann

V rozhodujúcom dejstve viedol Klein 4:2, no Molčan potom získal štyri hry za sebou a tešil za zo zisku titulu.

Bratislava 12. júla (TASR) - Slovenský tenista Alex Molčan sa stal víťazom mužskej dvojhru na Privatbanka Open. Vo finále zdolal ako nasadená štvorka turnajovú päťku Lukáša Kleina 3:6, 6:4, 6:4 a odplatil mu prehru z Bratislava Open, Získal odmenu 3000 eur a do hodnotenie Peugeot Tennis Tour si pripísal 20 bodov.

Klein v úvodnom geme stratil podanie, hneď vzápätí však kontroval rebrejkom a dostal sa na koňa. Od stavu 2:2 získal tri gemy za sebou a prvý set sa stal jeho korisťou. Slovenský daviscupový reprezentant ťažil z kvalitného podania, mal navrch v dlhších výmenách a robil menej nevynútených chýb.

V druhom sete si obaja hráči suverénne vyhrávali svoje podania až do stavu 4:4. V deviatom geme Klein nevyužil šancu na rozhodujúci brejk. V ďalšej hre prišiel o servis a rovnako ako vo finálovom súboji na Bratislava Open boli diváci svedkami "trojseťáku". V rozhodujúcom dejstve viedol Klein 4:2, no Molčan potom získal štyri hry za sebou a tešil za zo zisku titulu.

"V treťom sete mal Lukáš dva brejky k dobru, no ani za stavu 1:4 som nezložil zbrane a bojoval som až do konca o každú loptičku. V šiestom geme som mu čistou hrou zobral podanie, čo ma výrazne nakoplo. Potvrdilo sa, že v trojsetových zápasoch mám veľmi úspešnú bilanciu, tieto duely mi sedia. Vďačím za to môjmu kondičnému trénerovi. Počas pauzy zavinenej pandémiou koronavírusu som tvrdo makal na kondičke a teraz sa to vypláca," tešil sa Molčan, ktorý večer po boku Kleina uspel vo finále mužského debla. Ako prvý nasadený pár zdolali dvojicu János Fekete, Krištof Minárik hladko v dvoch setoch 6:2 a 6:1.

Muži - dvojhra - finále:

Alex Molčan (SR-4) - Lukáš Klein (SR-5) 3:6, 6:4, 6:4

Muži - štvorhra - finále:

Lukáš Klein, Alex Molčan (SR-1) - János Fekete, Krištof Minárik (SR-2) 6:2, 6:1