Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Tenis

Hodnotenie tenisovej sezóny slovami Igor Mošku

Na snímke generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu (STZ) Igor Moška počas tlačovej konferencie pred vyhlásením výsledkov ankety Tenista roka 2014 v Bratislave Foto: TASR/Pavel Neubauer

Generálneho sekretára STZ by v novej sezóne potešilo, keby sa slovenským tenistom viac darilo v seniorských tímových súťažiach.

Bratislava 21. novembra (TASR) - Generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška považuje uplynulú sezónu za jednu z najúspešnejších. Postup Dominiky Cibulkovej do finále dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open je podľa jeho slov jedným z najväčších úspechov slovenského športu v ére samostatnosti.

"Rok 2014 sa začal naozaj skvele - postupom Dominiky do finále Australian Open. V ženskom singli sa to na grandslame nepodarilo ešte žiadnej Slovenke. Sezónu zakončila na desiatom mieste svetového rebríčka, čo je fantastický výsledok. Cenný je aj titul Martina Kližana z turnaja ATP v Mníchove, finálové účasti Jany Čepelovej a Magdalény Rybárikovej. Veľký úspech dosiahlo družstvo dievčat do 16 rokov, ktoré na MS v Mexiko vybojovalo strieborné medaily. Aj záver sezóny bol dobrý - Lukáš Lacko vyhral challenger v Taškente a Kližan zdolal na turnaji v Pekingu bývalú svetovú jednotku Rafaela Nadala," povedal Moška na piatkovej tlačovej konferencii.



V novej sezóne by ho potešilo, keby sa slovenským tenistom viac darilo v seniorských tímových súťažiach. "Verím, že dievčatá sa v Pohári federácie vrátia medzi najlepšiu svetovú osmičku. V Davis Cupe opäť chceme postúpiť do baráže o svetovú skupinu. Tento rok nám nevyšiel rozhodujúci zápas v USA, no som presvedčený, že náš tím má potenciál na to, aby sa dostal medzi elitnú šestnástku," dodal Moška.