Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tenis

Murray po návrate: Na US Open vo dvojhre štartovať nebudem

Na archívnej snímke britský tenista Andy Murray. Foto: TASR/AP

V 1. kole turnaja Masters 1000 v Cincinnati podľahol Francúzovi Richardovi Gasquetovi 4:6, 4:6, po zápase však necítil sklamanie.

Cincinnati 13. augusta (TASR) - Britskému tenistovi Andymu Murraymu nevyšiel singlový návrat na ATP Tour po sedemmesačnej prestávke. V 1. kole turnaja Masters 1000 v Cincinnati podľahol Francúzovi Richardovi Gasquetovi 4:6, 4:6, po zápase však necítil sklamanie.

"Poviem úprimne, nevedel som, čo od seba očakávať. Myslím si však, že som to celkom zvládol. Boli tam veci, ktoré mohli byť lepšie, treba však byť realista. Vo dvojhre som dlho neodohral žiaden súťažný zápas, chýbala mi prax. Po fyzickej stránke som sa cítil fajn, no na konci zápasu som mal už trochu ťažké nohy. Nemalo to nič spoločné s bedrovým kĺbom, ktorý mi operovali. Za niektorými loptičkami som sa jednoducho rozbehol neskoro," uviedol trojnásobný grandslamový šampión pre akreditované médiá.

Murray je optimista a verí, že jeho výkony sa budú postupne zlepšovať. Svoj štart vo dvojhre na záverečnom grandslamovom turnaji sezóny US Open však vylúčil. "Potrebujem ešte niekoľko týždňov potrénovať a dostať sa do zápasového rytmu. Povedal som si, že to v Cincinnati skúsim a potom sa rozhodnem, či budem štartovať na US Open. Isté je, že vo Flushing Meadows sa v singli nepredstavím," dodal.