Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Tenis

Murray skritizoval upravený kalendár: Ohrozuje zdravie hráčov

Britský tenista Andy Murray, archívne foto, Foto: TASR/AP

Podľa upraveného kalendára ATP reštartuje ročník 14. augusta vo Washingtone. Nasledovať bude Cincinnati Masters, ktorý sa však uskutoční v New Yorku.

Londýn 28. júna (TASR) - Britský tenista Andy Murray tvrdo skritizoval kalendár koronavírusom skrátenej sezóny ATP. Podľa trojnásobného grandslamového víťaza je príliš nahustený a turnaje konajúce sa v rýchlom slede za sebou ohrozujú zdravie hráčov.

Tenisovú sezónu prerušili v marci pre pandémiu koronavírusu. Pokračovať sa bude za prísnych hygienických opatrení s minimálnym počtom divákov, respektíve pred prázdnymi tribúnami. Podľa upraveného kalendára ATP reštartuje ročník 14. augusta vo Washingtone. Nasledovať bude Cincinnati Masters, ktorý sa však uskutoční v New Yorku (od 22. augusta), a grandslamový US Open (31. augusta - 13. septembra). Potom nasledujú antukové turnaje v Kitzbüheli (od 8. septembra), Masters v Madride (od 13. septembra) a Ríme (od 20. septembra), po ktorých príde na rad Roland Garros v Paríži (27. septembra - 11. októbra).

"Hrať štvrťfinále či semifinále v New Yorku a potom letieť do Madridu v inej nadmorskej výške a na antuke, na ktorej sa dlho nehralo, nie je pre hráčov bezpečné. Ohrozuje to ich zdravie," vyhlásil Murray. "Myslím si, že je pravdepodobné, že množstvo špičkových hráčov kvôli tomu vynechá niekoľko veľkých turnajov," tvrdí 33-ročný Škót.

Murraymu sa takisto nepáči, že pre nahustený program príde viacero tenistov o body do svetového rebríčka. "Možno by stálo za to urobiť dočasne priemer bodov za dva roky, aby hráči, ktorým sa darilo v minulom roku a teraz nebudú mať šancu obhájiť body, neboli potrestaní," citovala bývalú svetovú jednotku agentúra AFP.

Dvojnásobný wimbledonský šampión odohral v stredu svoj prvý zápas po siedmich mesiacoch, keď sa predstavil na charitatívnom podujatí "Bitka Britov". Murray nehral od novembrového finálového turnaja Davisovho pohára. Pre problémy s kosťou po vlaňajšej druhej operácii bedrového kĺbu vynechal Australian Open a plánoval návrat na marcovom turnaji v Miami. Ten však ako jeden z prvých padol za obeť pandémii koronavírusu.