Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Tenis

Wimbledonský šampión Murray hľadá nového trénera, v hre je McEnroe

Britský tenista Andy Murray Foto: TASR/AP

Svetový hráč číslo osem Murray, ktorý sa tento týždeň predstaví na turnaji Madrid Masters, pracuje bez trénera od marcového rozchodu s Ivanom Lendlom.

Madrid 5. mája (TASR) - Úradujúci šampión tenisového Wimbledonu Andy Murray zvažuje angažovanie sedemnásobného grandslamového víťaza Johna McEnroea za trénera. Podľa 26-ročného Škóta má kontroverzný Američan rozhodne, čo ponúknuť na zlepšenie jeho hry.

Svetový hráč číslo osem Murray, ktorý sa tento týždeň predstaví na turnaji Madrid Masters, pracuje bez trénera od marcového rozchodu s Ivanom Lendlom. Počas spolupráce s bývalým československým tenistom vyhral dva grandslamové tituly a zlatú medailu na olympijskom turnaji 2012 v Londýne.

"Každý hráč by rád angažoval trénera, ktorý má za sebou nejaké renomé," povedal pre agentúru Reuters ostrovný tenista. "Rád počúvam jeho komentáre a analýzy, preto si myslím, že mi toho môže veľa ponúknuť. Keď ste boli veľmi súťaživý ako hráč, tak je pravdepodobné, že budete rovnaký aj ako tréner a to je výhoda. McEnroe bol skvelý hráč a vždy mal záujem o tenis. Rozhodne je veľkým tenisovým odborníkom."

Päťdesiatpäťročný McEnroe naznačil, že už tento týždeň by chcel Murrayovi pomáhať v španielskej metropole a to napriek svojim viacerým povinnostiam v médiách a nedostatku skúsenosti z profesionálneho trénovania. Murray sa však s konečným rozhodnutím neponáhľa. "Všetko závisí od toho, ako sa bude vyvíjať situácia v najbližších týždňoch. Rozhodne však potrebujem mať vedľa seba tú správnu osobu. Nechcem mať na Roland Garros pri seba niekoho, s kým som sa úplne nestotožnil. Radšej ešte pár týždňov počkám a rozhodnem sa pre správnu osobu tri týždne po Wimbledone," uzvarel Murray.