Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Tenis

V Madride triumf Murrayho, Nadal klesne v rebríčku na 7. miesto

Britský tenista Andy Murray (vpravo) pózuje s trofejou po zisku titulu na turnaji ATP v Madride 10. mája 2015. Vo finále zdolal domáceho tenistu Rafaela Nadala (vľavo) v dvoch setoch 6:3 a 6:2. Foto: TASR/AP

Rodák zo škótskeho Dunblane získal celkovo 33. titul, druhý v priebehu šiestich dní.


Madrid 10. mája (TASR) - Britský tenista Andy Murray sa stal víťazom dvojhry na turnaji ATP Masters 1000 v Madride.

Vo finále si ako nasadená dvojka poradil s obhajcom trofeje domácim Španielom Rafaelom Nadalom nečakane hladko v dvoch setoch 6:3, 6:2. Rodák zo škótskeho Dunblane získal celkovo 33. titul, druhý v priebehu šiestich dní. V pondelok nenašiel premožiteľa v Mníchove.

Andy Murray sa teší z víťazstva na turnaji ATP Masters 1000 v Madride.
Foto: TASR/AP
"Bol to veľmi ťažký zápas, zdolať Rafu na antuke je mimoriadne náročné. Aj keď som za stavu 5:2 v druhom sete podával na víťazstvo, cítil som tlak. Dnes to bol z mojej strany dobrý zápas. Chodil som si po údery, bol som aktívny, čo bol kľúč k úspechu," citovala slová Murrayho agentúra dpa.

Nadal v tejto sezóne nepotvrdzuje povesť "antukového kráľa". V Monte Carle nestačil na Srba Novaka Djokoviča a dva týždne pred štartom Roland Garros ťahal za kratší koniec aj v súboji so svetovou trojkou. V pondelňajšom vydaní svetového rebríčka ATP Entry klesne na siedme miesto. Po prvý raz od mája 2005 nebude figurovať v najlepšej päťke.

dvojhra - finále:
Andy Murray (2-V. Brit.) - Rafael Nadal (3-Šp.) 6:3, 6:2