Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

Na Bratislava Open derby sestier Kužmových

Na snímke slovenská tenistka Viktória Kužmová v 1. kole dvojhry žien proti krajanke Romane Čisovskej na turnaji Bratislava Open 2020 v stredu 17. júna 2020 v Bratislave. Foto: TASR Pavel Neubauer

Staršiu zo sestier Kužmových potešilo, že jej obľúbený grandslamový turnaj US Open by sa mal uskutočniť v pôvodnom termíne, Neprekáža jej ani to, že sa bude hrať bez divákov.

Bratislava 18. júna (TASR) - Slovenská tenistka Viktória Kužmová mala radosť z úspešného vstupu do turnaja Bratislava Open. Nasadená trojka zdolala Romanu Čisovskú 6:2, 6:2, ďalšiu súperku však príliš rozoberať nechcela. Vo štvrtkovom štvrťfinále ju totiž čaká jej mladšia sestra Katarína Kužmová.

"Nehráme proti sebe o body ani na tréningoch a vôbec si neviem predstaviť, ako to bude zajtra na kurte vyzerať. Som rada, že som zvládla prvý oficiálnejší zápas po pauze zavinenej pandémiou koronavírusom. Myslím, že obe sme hrali dobre," povedala slovenská ženská jednotka.

Staršiu zo sestier Kužmových potešilo, že jej obľúbený grandslamový turnaj US Open by sa mal uskutočniť v pôvodnom termíne, Neprekáža jej ani to, že sa bude hrať bez divákov. "Som nastavená tak, že v auguste pôjdem na US Open. V najbližších dňoch nás oboznámia so všetkými pravidlami, ktoré budeme musieť dodržiavať. V New Yorku sa mi vždy darilo, vo Flushing Meadows som v roku 2015 vyhrala juniorskú štvorhru a vlani sme s Aleksandrou Sasnovičovou postúpili do semifinále ženského debla. Grandslam bez fanúšikov je nezvyčajný, no taká je situácia a každý sa s tým bude musieť vyrovnať. Diváci uvidia dobrý tenis aj v telke," uviedla pre TASR odchovankyňa košického tenisu.

Ženy - dvojhra - 1. kolo:

Anna Blinkovová (2-Rus.) - Anika Jašková (SR) 6:2, 6:4, Viktória Morvayová (7-SR) - Eszter Mériová (SR) 6:3, 4:1 - skreč, Viktória Kužmová (3-SR) - Romana Čisovská (SR) 6:2, 6:2, Katarína Kužmová (SR) - Tereza Mihalíková (6-SR) 6:4, 7:5