Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tenis

Nadal nevypadol z elitnej desiatky rebríčka už 800 týždňov za sebou

Španielsky tenista Rafael Nadal podáva proti Rakúšanovi Dominicovi Thiemovi v zápase skupiny s názvom Londýn 2020 na turnaji majstrov v Londýnev utorok 17. novembra 2020. Thiem ako nasadená trojka zdolal dvojku "pavúka" Nadala 7:6 (7), 7:6 (4) a priblížil sa k postupu do semifinále. Foto: TASR/AP

Tridsaťštyriročný Španiel sa premiérovo do top 10 dostal v apríli 2005, onedlho nato získal prvý z rekordných trinástich titulov na grandslamovom turnaji Roland Garros.

Londýn 18. januára (TASR) - Rafael Nadal sa v pondelok stal prvým tenistom, ktorý nevypadol z elitnej desiatky svetového rebríčka ATP 800 týždňov za sebou. Jeho séria trvá už viac než pätnásť rokov, predchádzajúce 789-týždňové maximum Američana Jimmyho Connorsa prekonal v novembri.

Tridsaťštyriročný Španiel sa premiérovo do top 10 dostal v apríli 2005, onedlho nato získal prvý z rekordných trinástich titulov na grandslamovom turnaji Roland Garros. V celkovom čase strávenom v najlepšej desiatke stále jasne vedie Švajčiar Roger Federer. Figuroval v nej 931 týždňov, svetová dvojka za ním zaostáva vyše 2,5 roka. Informovala agentúra AFP.