Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Tenis

Nadal žaluje francúzsku expolitičku, vysúdené peniaze dá na charitu

Španiel Rafael Nadal Foto: TASR/AP

Bachelotová pre Francúzsku televíziu povedala, že Nadal v roku 2012 nehral sedem mesiacov pre zakrytie dopingu, aj keď mal oficiálne zranené koleno.

Manacor 25. apríla (TASR) - Španielsky tenista Rafael Nadal žaluje bývalú francúzsku političku za ohováranie a v prípade, že uspeje, venuje vysúdené peniaze na charitu. Informovala agentúra dpa.

Piaty muž svetového rebríčka ATP podal žalobu na exministerku zdravia, mládeže a športu Roselynu Bachelotovú, ktorá ho obvinila z užívania dopingu. Bachelotová pre Francúzsku televíziu povedala, že Nadal v roku 2012 nehral sedem mesiacov pre zakrytie dopingu, aj keď mal oficiálne zranené koleno. "Všetci poznáme slávne zranenie Rafaela Nadala, keď nehral sedem mesiacov. Určite to bolo pre pozitívny dopingový test," povedala. Neskôr svoje tvrdenia vysvetľovala tým, že informácie čerpala z tenisových kruhov a tlače.

Nadala tieto tvrdenia poriadne nahnevali a deň po tom, ako vyhral deviatykrát v kariére antukový turnaj ATP v Barcelone, podal na expolitičku žalobu na súde v Paríži. Španiela bude zastupovať francúzsky právnik Patrick Maisonneuve.

"V tomto prípade si chcem chrániť svoju integritu a imidž športovca. Zároveň chcem predísť tomu, aby niekto prostredníctvom médií bez dôkazu obviňoval iných a navyše z toho vyviazol bez trestu," uviedol Nadal.