Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tenis

Organizátori Wimbledonu striktne trvajú na bielom oblečení

Austrálska tenistka Jarmila Gajdošová odvracia loptičku Švajčiarke Stefanie Vögeleovej v 1. kole dvojhry na tenisovom grandslamovom turnaji vo Wimbledone 23. júna 2014. Gajdošová zvíťazila 6:3, 7:6. Foto: TASR/AP

Striktné pravidlá konzervatívneho turnaja minulý rok povolili hráčom výnimku, keď môžu použiť farebné doplnky ako napríklad čelenky.

Londýn 23. júna (TASR) - Farebné ženské nohavice, alebo čierne mužské trenky na tenisovom Wimbledone sú minulosťou. Organizátori tenisového Grand Slamu na trávnatých kurtoch All England Clubu v Londýne pripomínajú hráčom, že na turnaji musia štartovať výhradne v bielom oblečení.

Striktné pravidlá konzervatívneho turnaja minulý rok povolili hráčom výnimku, keď môžu použiť farebné doplnky ako napríklad čelenky. Hovorca Wimbledonu Jon Friend však upozorňuje, že to neznamená, že tenisti nemusia nastúpiť na kurty v bielom oblečení. "Pravidlá sa nezmenili, len sa minulý rok mierne upravili. Hráčom sme pokyny o bielom oblečení pripomínali odkazmi v šatniach, e-mailami, takže nejde o žiadne novinky a nemajú byť prečo prekvapení," citovala Frienda agentúra Reuters.

Friend dodal, že každého hráča, ktorý by chcel nastúpiť s farebnými časťami odevu, požiadajú, aby sa prezliekol. Prestížny dvojtýždňový turnaj v All England Clube sa začal v pondelok.