Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

Polášek s Kleinom prehrali v 2. kole štvorhy

Na snímke slovenský deblový pár Filip Polášek (vľavo) a Lukáš Klein sa tešia po výhre v 1. kole mužskej štvorhry na OH2020 v Tokiu v nedeľu 25. júla 2021. Pri spoločnej turnajovej premiére vyradili štvrtý nasadený pár Aslan Karacev, Daniil Medvedev reprezentujúci Ruský olympijský výbor (ROC) 7:5, 6:4. Foto: TASR - SOŠV/Andrej Galica

V zápasovom tajbrejku Slováci viedli 3:1, no potom prevzali iniciatívu Krajicek so Sandgrenom a otočili na 10:5.

Tokio 27. júla (TASR) - Slovenskí tenisti Lukáš Klein a Filip Polášek prehrali v druhom kole olympijskej štvorhry s americkým párom Austin Krajicek, Tennys Sandgren 7:6 (2), 2:6, 5:10. Slovensko už nemá v tenise v Tokiu zastúpenie.

Zápas poznačil dážď, pre ktorý sa začal s oneskorením a po treťom sete ho museli prerušiť. Slováci sa mohli ujať vedenia už v prvej hre pri podaní súperov, no brejkbal nepremenili, rovnako ako následne Američania. Prvé dejstvo dospelo do tajbrejku, v ktorom si Polášek s Kleinom vypracovali rozhodujúci náskok 6:1 a na dvakrát ho pretavili do prvého bodu.

Druhý set im však vôbec nevyšiel. Prišli o svoje druhé podanie a za stavu 2:4 Američania opäť získali brejkbal, ktorý potvrdili čistou hrou. V zápasovom tajbrejku Slováci viedli 3:1, no potom prevzali iniciatívu Krajicek so Sandgrenom a otočili na 10:5.

Už v 1. kole sa s účinkovaním v dvojhre rozlúčili Klein aj Norbert Gombos. "Všetci slovenskí tenisti na OH v Tokiu podali dobré výkony. Objektívne treba povedať, že prehrali s lepšími súpermi. Vo štvorhre po skvelom víťazstve Poláška s Kleinom nad výbornými ruskými tenistami mala naša dvojica smolu, keď prehrala v druhom kole v tesnom súboji," zhodnotil generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu (STZ) Igor Moška na webe stz.sk.

štvorhra - 2. kolo:



Austin Krajicek, Tennys Sandgren (USA) - Lukáš KLEIN, Filip POLÁŠEK (SR) 6:7 (2), 6:2, 10:5