Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Tenis

Rakúšania v Davis Cupe nastúpia proti Slovensku bez zraneného Melzera

Rakúsky tenista Jürgen Melzer Foto: TASR/AP

Rakúsky tenista si na turnaji v mexickom Acapulcu si obnovil zranenie ramena a čaká ho niekoľkotýždňová pauza.

Viedeň 26. februára (TASR) - Rakúsky tenista Jürgen Melzer nenastúpi v zápase 2. kola 1. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára proti Slovensku (4.-6. apríla na tvrdom povrchu DecoColor v bratislavskom NTC). Na turnaji v mexickom Acapulcu si obnovil zranenie ramena a čaká ho niekoľkotýždňová pauza.

"V prípade Jürgena nie sú problémom bolesti. Ide o to, že v ramene nemá dostatočnú silu na to, aby dokázal odpodávať celý súťažný zápas," povedal pre rakúsku tlačovú agentúru APA Melzerov manažér Ronnie Leitgeb. Skúsený hráč by sa mal vrátiť na okruh ATP v polovici apríla na antukovom turnaji v Monte Carle s tzv. chráneným renkingom.

Melzer bol v roku 2010 v Bad Gleichenbergu hlavným strojcom víťazstva rakúskeho tímu nad Slovenskom 3:2, keď vyhral obe dvojhry a uspel aj vo štvorhre. Pri jeho absencii by mal byť v bratislavskom súboji tímovou jednotkou talentovaný Dominic Thiem. Kapitánovi Clemensovi Trimmelovi sa do singla núkajú ešte Andreas Haider-Maurer a Gerald Melzer, vo štvorhre môže vyberať z tria Alexander Peya, Oliver Marach, Julian Knowle.