Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Tenis

ROLAND GARROS: Nadal postúpil suverénne do štvrťfinále dvojhry

Španielsky tenista Rafael Nadal odvracia úder Američanovi Sebastianovi Kordovi v osemfinále dvojhry na grandslamovom tenisovom turnaji Roland Garros v Paríži 4. októbra 2020. Foto: TASR/AP

Druhý nasadený obhajca titulu v osemfinále deklasoval amerického kvalifikanta Sebastiana Kordu 6:1, 6:1, 6:2.

Paríž 4. októbra (TASR) - Španielsky tenista Rafael Nadal sa suverénnym spôsobom prebojoval do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. Druhý nasadený obhajca titulu v osemfinále deklasoval amerického kvalifikanta Sebastiana Kordu 6:1, 6:1, 6:2. V dueli o postup do semifinále nastúpi proti Talianovi Jannikovi Sinnerovi. Ten vyradil šiesteho nasadeného Nemca Alexandra Zvereva, finalistu US Open, 6:3, 6:3, 4:6, 6:3.


Syn bývalého česko-slovenského reprezentanta Petra Kordu začal proti Nadalovi odvážne a o prvý gem bojoval so svojím idolom deväť minút. Španiel si napokon udržal servis a v ďalšom priebehu zápasu na dvorci dominoval. Nadal ťažil z výborného pohybu, bol trpezlivejší v dlhých výmenách a robil oveľa menej nevynútených chýb ako jeho súper. Na začiatku tretieho setu síce viedol Korda junior 2:0, Nadal však potom získal šesť gemov za sebou a s prehľadom postúpil medzi najlepšiu osmičku.

Nadal slávil celkovo 97. víťazstvo na parížskej antuke, na ktorej 12-krát zdvihol nad hlavu Pohár mušketierov. "Bol to z mojej strany dobrý výkon. Som rád, že som to zvládol tak hladko v troch setoch. O Sebastianovi však ešte určite budeme počuť. Má predpoklady na to, aby z neho vyrástol veľký hráč. Spôsob, akým udiera do loptičiek, urobil na mňa dojem," pochválil Španiel svojho súpera, ktorý v tomto roku debutoval v hlavnej súťaži na Roland Garros.

Ďalej ide aj tretí nasadený Rakúšan Dominic Thiem. Úradujúci šampión US Open, ktorý vlani i predvlani postúpil v Paríži do finále, však zdolal domáceho Francúza Huga Gastona až po päťsetovom boji 6:4, 6:4. 5:7, 3:6, 6:3. Držiteľ voľnej karty, ktorému v rebríčku ATP patrí 238. miesto, sa vybičoval k výbornému výkonu, ničil favorita excelentnými stopbalmi. V rozhodujúcom dejstve však vďaka brejku v ôsmom geme slávil úspech Thiem. Jeho štvrťfinálovým súperom bude dvanásty nasadený Argentínčan Diego Sebastian Schwartzman, ktorý zdolal talianskeho kvalifikanta Lorenza Sonega 6:1, 6:3, 6:4.

Thiem priznal, že nad Gastonom vyhral aj s prispením šťastia. "Hugo hral dropšoty ako z inej planéty. Mal som šťastie, že som s odretými ušami postúpil do štvrťfinále. Hugo asi 400-krát šprintoval k sieti. Raz bude z neho veľký hráč a fanúšikom na dvorci Philippa Chatriera prinesie veľa radosti. Za stavu 4:4 v treťom sete som mal k dispozícii brejkbal, no nevyužil som ho a vývoj zápasu sa odrazu zmenil. Došla mi para a nevedel som nájsť recept na jeho stopbaly. Na konci som však našiel nejakú energiu a dotiahol som zápas do úspešného konca," uviedol Rakúšan v pozápasovom interview.


Muži - dvojhra - osemfinále:


Dominic Thiem (Rak.-3) - Hugo Gaston (Fr.) 6:4, 6:4, 5:7, 3:6, 6:3,
Diego Sebastian Schwartzman (Arg.-12) - Lorenzo Sonego (Tal.) 6:1, 6:3, 6:4,
Jannik Sinner (Tal.) - Alexander Zverev (Nem.-6) 6:3, 6:3, 4:6, 6:3
Rafael Nadal (Šp.-2) - Sebastian Korda (USA) 6:1, 6:1, 6:2