Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Tenis

Rybakinová vyhrala turnaj v Ríme, Kalininová skrečovala pre zranenie

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová pózuje s trofejou po tom, ako Ukrajinka Anhelina Kalininová skrečovala zápas vo finále dvojhry na tenisovom turnaji WTA v Ríme 21. mája 2023. Foto: TASR/AP

Rybakinová získala piaty titul na hlavnom okruhu, druhý na turnaji série WTA 1000. V marci ovládla aj prestížne podujatie v Indian Wells.

Rím 21. mája (TASR) - Kazašská tenistka Jelena Rybakinová sa stala víťazkou turnaja WTA v Ríme. V sobotňajšom finále dvojhry, ktoré sa pre dážď začalo s oneskorením, viedla sedmička "pavúka" nad tridsiatou nasadenou Anhelinou Kalininovou 6:4 a 1:0 v druhom sete, keď Ukrajinka skrečovala zápas pre zranenie stehenného svalu.

Rybakinová získala piaty titul na hlavnom okruhu, druhý na turnaji série WTA 1000. V marci ovládla aj prestížne podujatie v Indian Wells. Finálový duel sa skončil až krátko po polnoci. "Želám Anheline skoré uzdravenie, je moja dobrá priateľka a teším sa z jej výsledkov. Odviedla skvelú prácu a verím, že sa do Roland Garros zotaví. Ďakujem divákom a každému, kto vydržal sledovať zápas až do konca," povedala podľa DPA 23-ročná wimbledonská šampiónka, ktorá sa v pondelok posunie na štvrté miesto svetového rebríčka.

dvojhra - finále:

Jelena Rybakinová (Kaz.-7) - Anhelina Kalininová (Ukr.-30) 6:4, 1:0, Kalininová skreč