Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Tenis

Rybáriková končí na Roland Garros v 2. kole

Magdaléna Rybáriková v 2. kole proti Číňanke Na Li Foto: TASR/AP

So Španielkou Mariou Teresou Torrovou Florovu v troch setoch 2:6, 6:2 a 2:6.

Paríž 29. mája (TASR) - Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková neuspela v 2. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži. Zverenka trénera Petra Hubera prehrala so Španielkou Mariou Teresou Torrovou Florovu v troch setoch 2:6, 6:2 a 2:6. Rybáriková tak ani na siedmy pokus nepostúpila na antukovom vrchole sezóny do 3. kola.

V prvom sete slovenská trojka trikrát stratila vlastné podanie. V druhom dejstve získala od stavu 1:2 päť gemov v rade a v rozhodujúcom sete sa po rýchlom brejku ujala vedenia 2:1. V ďalšom priebehu zápasu však už nezískala ani gem. Torrová-Florová, ktorá v apríli vyhrala turnaja WTA v marockom Marrákeši, nastúpi v dueli o postup do osemfinále proti lepšej zo súboja medzi štvrtou nasadenou Rumunkou Simonou Halepovou a Britkou Heather Watsonovou.

"Prirodzene, som sklamaná. Súperka bola favoritkou súboja, keďže je to veľmi kvalitná antukárka. Bol to dobrý zápas, v treťom sete mi však prestal fungovať servis a súperka ma tlačila z forhendu. Chytila sa mojich chýb a nedovolila mi vrátiť sa do zápasu. Som rada, že som uhrala aspoň prvé kolo, to je pozitívne," povedala Rybáriková pre RTVS.


ženy - dvojhra - 2. kolo:

Maria Teresa Torrová-Florová (Šp.) - Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (SR) 6:2, 2:6, 6:2