Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

Rybáriková postúpila do štvrťfinále v Monterrey, čaká ju Ivanovičová

Magdaléna Rybáriková, archívne foto Foto: TASR/AP Photo

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková si poradila s Ajumi Moritovou, keď Japonka po skončení prvého setu, zápas skrečovala.

Monterrey 4. apríla (TASR) - Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková sa prebojovala do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA na tvrdom povrchu v mexickom Monterrey (dotácia 500.000 USD). Zverenka trénera Petra Hubera si v 2. kole ako nasadená šestka poradila s Ajumi Moritovou, keď Japonka po skončení prvého setu, ktorý prehrala 4:6, zápas skrečovala.

V dueli o postup do semifinále nastúpi Rybáriková v noci na sobotu SEČ proti druhej nasadenej Srbke Ane Ivanovičovej. S bývalou svetovou jednotkou má zatiaľ bilanciu 0:1, v roku 2009 na harde v kanadskom Toronte jej podľahla v troch setoch. Rybáriková má v Monterrey už istú prémiu 8502 USD a 60 bodov do svetového rebríčka WTA.

Dvojhra - 2. kolo:
Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (6-SR) - Ajumi Moritová (Jap.) 6:4 - skreč, Ana Ivanovičová (2-Srb.) - Aleksandra Wozniaková (Kan.) 6:4, 6:2, Monica Puigová (8-Portor.) - Nicole Gibbsová (USA) 6:4, 6:2, Julia Boserupová (USA) - Allie Kiicková (USA) 2:6, 6:2, 6:1