Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tenis

Rybáriková po prehre s Pennettovou: S hrou nemôžem byť spokojná

Na snímke slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková, archívne foto Foto: TASR

Talianka od začiatku zápasu s Rybárikovou potvrdzovala úlohu favoritky.

Paríž 27. mája (TASR) - Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková neuspela v 2. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. Nasadenej dvadsaťosmičke Talianke Flavii Pennettovej podľahla za 52 minút hladko v dvoch setoch 2:6, 0:6. Slovensko tak prišlo na parížskej antuke aj o posledné želiezko v singli. V stredu sa rozlúčil so súťažou i Martin Kližan, Lukáš Lacko, Anna Karolína Schmiedlová a Daniela Hantuchová stroskotali hneď na úvodnej prekážke.

Pennettová od začiatku zápasu s Rybárikovou potvrdzovala úlohu favoritky a po dvoch brejkoch si vybudovala náskok 3:0. Slovenka následne síce prelomila podanie Talianky, no záver setu bol opäť v réžii rodáčky z Brindisi, ktorá mala navrch pri dlhých výmenách od základnej čiary a robila menej nevynútených chýb. V druhom dejstve Pennettová úplne ovládla dvorec a Rybárikovej uštedrila "kanára". Vzájomnú bilanciu so slovenskou trojkou upravila na 2:1.

Rybáriková po zápase netajila sklamanie. "S hrou nemôžem byť spokojná. Súperenie s Pennettovou by iste vyznelo inak na inom povrchu ako antuke. Na nej hrá neporovnateľne lepšie ako ja. V ničom jej na antuke nemôžem konkurovať. Dnes mi nevychádzal ani servis, ktorým si obvykle pomáham. Nemala som žiadne šance,“ citovala slová Rybárikovej oficiálna stránka Slovenského tenisového zväzu.

ženy - dvojhra - 2. kolo:

Flavia Pennettová (28-Tal.) - Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (SR) 6:2, 6:0